Ağız Kokusuna İyi Gelen 10 Hayat Kurtaran Bilgi! Yaz Aylarında Ağız Kokusuna Son!

Ağız kokusundan muzdarip olan her bünye bilir ki ağız kokusunun nedenleri farklı farklıdır. Diş eti rahatsızlıkları, üst solunum yolu itilhaplanmaları, yemek ve tütün ürünlerinin tüketilmesi neden olabiliyorken genetik de bunun bir başka sebebidir. Hayatı çekilmez kılan dahası ilişkide bulunduğumuz insanlara da rahatsızlık veren ağız kokusuna ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

Yaz mevsiminde özellikle kalabalık ortamlara girmeme sebebi olan ağzı kokusu neden olur, nasıl geçer? Halitosis olarak bilinen Ağız kokusunun nedenleri çeşitlidir. Diş çürükleri, kök artıkları, hijyenik olmayan dolgular, iyi temizlenmeyen protezler oral kavite kaynaklı ağız kokuları arasındadır. Peki gündelik hayatı çekilmez kılan ağız kokusuna iyi gelen bir şey yok mu dediğinizi duyar gibiyiz. İşte ağız kokusuna iyi gelen birkaç bitki...

AĞIZ KOKUSU NEDEN OLUR?

Üst solunum yolu kaynaklı ağız kokuları arasında farenjit, larenjit, nasal tömör ve kistler yer alır.

Alt solunum yolları kaynaklı ağız kokuları arasında akciğer apsesi, piyojenik akciğer ampiyemi, kronik bronşit gibi nedenler yer alıyor. Öte yandan karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları da ağız kokusuna neden olur. Ateşli hastalık geçiriyorsanız ağız kokusu çekebilirsinz. Kızamık, suçiçeği, tifo gibi rahatsızlıklar da buna neden olabilir.

Tabi bir de yiyecek ve tütüne bağlı nedenler vardır. Peynir, pişmiş yumurta, soğan, sarımsak, sucuk, pastırma, sigara ağız kokusunun başlıca nedenlerdiri.

Ağız Kokusuna İyi Gelen 10 Hayat Kurtaran Bilgi! Yaz Aylarında Ağız Kokusuna Son!

AĞIZ KOKUSUNA NE İYİ GELİR, NASIL GEÇER?

Tarçınlı Sakız: Cinnamic aldehyde içerir. Kötü kokuyu gizlemek yerine mikropların yüzde 50'sini öldürür.

Balık Yağı: Bilinenin aksine ağızda kötü koku yapmaz. Enflamasyonu azaltır.

Kereviz Sapı, Havuç, Elma: Lif yönünden zendin olmaları bu üç bitkiyi ağız içi bakterilerin yüzde 30'unu öldürmesine neden olur.

Siyah Çay, Adaçayı: Polifenoller sayeseinde tatlı bir koku bırakır ağızda. Bakteri oluşumunu da engeller. Adaçayı ise ciddi antibakteriyel özelliğe sahiptir.

Ağız Kokusuna İyi Gelen 10 Hayat Kurtaran Bilgi! Yaz Aylarında Ağız Kokusuna Son! - Resim : 2

Nane ve nane aromali şeyler sadece kötü kokuyu örter, çözüm değildir.

Vücudunuzun suya ihityacı vardır. Özellikle gece su tüketimi olduklça fazladır. Dolayısıyla yatmadan ve gün içinde sık sık su içmelisiniz. Ve tabi ki en önemli madde: Ağız kokusuna en iyi gelen şey dişleri günde 3 kez fırçalamaktır.

 

Ağız Kokusuna İyi Gelen 10 Hayat Kurtaran Bilgi! Yaz Aylarında Ağız Kokusuna Son! ile ilgili etiketler ağız kokusuna ne iyi gelir ağız kokusu neden olur ağız kokusuna iyi gelen şeyler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.