Ağıralioğlu bu kez de Demirtaş'a 'katil' dedi...

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu birgün içinde yaşadığı büyük değişimle dikkat çekti. Habertürk ekranlarında Selahattin Demirtaş'a ilişkin AİHM kararına saygı duyulması gerektiğini söyleyen Ağıralioğlu, CNN Türk ekranlarında ise HDP eski Genel Başkanı için "Benim vicdanımda Demirtaş bir mahkumdur, teröristtir, Yasin Börü'nün katilidir" ifadelerini kullandı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'in, Selahattin Demirtaş'la ilgili olarak verdiği hak ihlali kararı ve serbest bırakılması çağrısına tepkiler devam ediyor. 

AİHM'in 'siyasi olduğu' tüm çıplaklığı ile görülen kararına başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok isim sert şekilde tepki gösterdi.

Millet İttifak partilerinin tavrı ise AİHM'in kararının uygulanması yönünde oldu.

Bu noktada İyi Parti'nin tavrı kamuoyu tarafından merak ediliyordu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, HaberTürk ekranlarında bunun cevabını verdi.

Ağıralioğlu AİHM'in kararı ile ilgili olarak, 'Demirtaş kararına saygı duyulmalı' ifadelerini kullandı. Programım sunucusu Hülya Hökenek'in "Yani Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın diyorsunuz" sözlerine ise hiçbir itirazda bulunmadı. 

CNN Türk Masası'nda bu sözleri hatırlatılan Yavuz Ağıralioğlu, bu kez AİHM kararına sebep oldukları iddiası ile Türk yargısını suçladı. Israrla yöneltilen "Selahattin Demirtaş serbest bırakılsın mı?" sorusuna kaçamak cevaplar vermeye devam eden Ağıralioğlu, önceki söylemini unutturmak için "Benim vicdanımda Selahattin Demirtaş mahkumdur, benim vicdanımda Selahattin Demirtaş teröristtir. Devleti ben yönetseydim Yasin Börü'nün katilini 15 günde yargılardım" dedi. 

 

 

Ağıralioğlu bu kez de Demirtaş'a 'katil' dedi... ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş AİHM Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Sözcüsü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.