Ağır silahlarla firar eden Belçikalı asker ölü bulundu

Belçika ordusunda görevli olan ve birliğinden ağır silahlar alarak kaçan Jürgen Conings'ın akıbeti belli oldu. Aşırı sağcı olan ve terör saldırısı düzenlemesinden endişe edilen Conings'ın cansız bedeni ormanlık alanda bulundu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Belçika'da geçen ay görev yaptığı askeri birlikten kaçan Jürgen Conings, polise ve karısına yazdığı ki ayrı notta bir saldırı gerçekleştirme niyetinden bahsetmişti. İki farklı birlikte ağır silahlara erişimi olan Conings, yanına aldığı silahlarla kayıplara karışmıştı. Aşısı sağcı olan Belçikalı askerin bulunması için polis ekipleri yoğun bir çalışma yürütmüş ve bazı aşırı sağcı isimlerin evlerine baskın düzenlemişti. Ancak Conings'den hiç bir iz bulunamamıştı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON YAPILDI

Belçika polisi Conings ile bağlantısı olabilecek isimlerin yanı sıra ormanlık alanlarda geniş çaplı operasyon düzenledi. Ekipler, Hoge Kempen Ulusal Parkı’nda yürütülen çalışmada havadan ve karadan tarama faaliyeti yürütüldü. Operasyonda Belçika polisine, ulusal parka yakın sınırda olan Almanya ve Hollanda'dan da ekipler eşlik etti.

ORMANLIK ALANDA CESEDİ BULUNDU

Belçikalı firari askerin bulunması çalışmaları sonucunda Jürgen Conings'in cesedi ulusal parkta bulunan bir ormanlık alanda bulundu. Savcılık olayı doğrularken ölüm nedeni henüz belirsizliğini koruyor. Federal savcılık sözcüsü, Conings'in ölüm nedeninin ateşli silahla intihar gibi göründüğünü söyledi.

Ağır silahlarla firar eden Belçikalı asker ölü bulundu

CESEDİ 'KAZARA' BULUNDU

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, firari askerin cesedi 'kazara' bulundu. Aramanın yapıldığı alanda bisiklete binen Maaseik Belediye Başkanı Johan Tollenaere ağır bir çürüme kokusu hissetti ve durumu ekiplere bildirdi. Belçika polisi, yaptığı çalışamada firari askerin cesedini buldu.

İSTİHBARAT RAPORUNDA 'TEHLİKELİ' NOTU DÜŞÜLDÜ

Öte yandan yanına aldığı ağır silahlarla birliğinden firar eden Jürgen Conings ile ilgili çarpıcı bir bilgi daha ortaya çıktı. Askeri istihbarat servisi tarafından tutulan aşırı sağcıları izleme listesinde Conings'in de adının olduğu öğrenildi. Ayrıca Conings'in terör riski açısından 'tehlikeli' olarak sınıflandırıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor. Belçika medyasında ise böyle tehlikeli olarak görülen bir kişinin nasıl ağır silahlara erişim yetkisine sahip olduğu tartışılıyor.

 

Ağır silahlarla firar eden Belçikalı asker ölü bulundu ile ilgili etiketler asker silah Belçika Jürgen Conings firar ölü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.