Ağır makinalı silahlar ve roketlerle firar etti

Belçika’da birliğinden ağır silahlar çalarak firar eden ve terör tehdidi oluşturduğu açıklanan ırkçı asker panik yarattı. Bosna, Irak ve Afganistan savaşlarına katıldığı bilinen 46 yaşındaki asker Jurgen Conings’i arama çalışmaları sürüyor. Güvenlik güçleri, firari askerin sınırı geçme ihtimaline karşı Hollanda ve Almanya’da alarma geçti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Belçika polisi, anti tank roketi, ağır makinalı silahlar ve mühimmatlarla birliğinden kaçan radikal görüşlü askeri arıyor. Jürgen Conings isimli 46 yaşındaki firari askerin bulunması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Firari askerin terör saldırısı düzenlemesinden endişe ediliyor. Bu nedenle firari askerin kaçtığı Limburg kenti çevresindeki camiler önlem için geçici olarak kapatıldı. Belçika polisi, bazı camileri de, ibadet sırasında kapılarının kilitli olması konusunda uyardı.

HEDEFİNDE TÜRKLER Mİ VAR?

Bir terör saldırısı gerçekleştirmesinden endişe edilen firari askerin şu sıralar Limburg Kempen bölgesinde bulunan ormanlık alanda saklandığı düşünülüyor. Belçika polisi vatandaşlardan en ufak bir şüphede polise bilgi vermelerini istedi. Ayrıca Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dilsen Belediyesi de, firari ırkçı askerin terör eyleminde bulunabileceği şüphesiyle 2 camiyi kapattı.

Ağır makinalı silahlar ve roketlerle firar etti - Resim : 2

Maaseik şehrinde bir cami polis koruması altında açık kalırken, Winterslag adlı yerleşim bölgesinde ise, Faslılara ait bir cami namaz vakitlerinde kapıları kilitleme kararı aldı. Belçika’da müslümanların yoğun bulunduğu Bilzen, Lommel ve Tessenderlo’da terör tehlikesi nedeniyle camiler kapılarını kapattı.

BÖLGE HALKI DİKEN ÜSTÜNDE!

Walon bölgesinden Limburg bölgesine anti-terör özel harekatci askeri birlikler konuşlandırıldı. Hollanda sınırı kısmen kapatıldı. Ciddi terör tehdidi nedeniyle, özellikle Belçika’nın doğu bölgelerindeki vatandaşların evlerinden çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Ağır makinalı silahlar ve roketlerle firar etti ile ilgili etiketler Belçika firari asker Jürgen Conings ırkçı asker

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.