Ağır Kovid hastalarını iyileştiriyor

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, İngiltere'de yapılan testler bir steroid ilacı olan 'Deksametazon'nun ağır koronavirüs hastalarının iyileşmesine yardımcı olacağının belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti açıkladı. İlacın kullanılması sonucu solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm oranını üçte bir oranında azalma sağladığı tespit edilmişti.

Koronavirüs salgınında en çok ölümün yaşandığı 3. ülke durumunda bulunan İngiltere'de yapılan bir araştırmada bir tür steroid ilacı olan Deksametazon'un ağır Kovid-19 hastaların iyileşmesine yardımcı olacağı sonucuna varılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, İngiltere'de yapılan testler sonucunda ortaya çıkan bu sonucu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki DSÖ merkezinde video konferans yoluyla basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, bu ilaçla yapılan tedavide, solunum cihazına bağlı hastalarda ölüm oranının üçte bir, standart oksijen tedavisi görenlerde ise beşte bir azaldığının belirlendiğine dikkat çekti.

Test sonuçlarının gerçekten çok sevindirici olduğunu söyleyen Ghebreyesus, ilacın sadece klinik gözetim altında kullanılması gerektiğininin altını çizdi.

DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise İngiltere'de yürütülen test sonuçlarının "çok önemli" olduğunu, yine de ilacın kullanımıyla ilgili daha fazla araştırmanın yapılmasının gerektiğini söyledi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ilk kez Aralık 2019'da görülen, DSÖ tarafından Mart ayında pandemi olarak ilan edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği kişi sayısı dünya genelinde 8 milyon 379 bini, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 450 bini aşmış durumda. 

Ağır Kovid hastalarını iyileştiriyor ile ilgili etiketler DSÖ İngiltere steroid vaka kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.