Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım kararını verdi!

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin usûlen bozup geri gönderdiği ‘şike ve teşvik’ ile ‘örgüt’ dosyalarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 3 Temmuz 2011 yılında başlayan Futbolda Şike Davası'nda örgüt kurma suçuna ilişkin nihai karar verildi. Mahkeme eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, eski Beşiktaş Yöneticisi Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında beraat kararı verdi.

13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin dosyayı incelemesinin ardından, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin bozma kararına uygun olarak, bazı sanıklar ve suç tipleri bakımından verilen önceki beraat kararını kesinleştirdi.

Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım kararını verdi!

Bu kapsamda, örgüt suçundan ceza alan, aralarında Aziz Yıldırım ile Serdar Adalı'nın da aralarında bulundugu sanıklar hakkında örgüt sebebiyle verilen beraat kararları kesinleşmiş oldu.

Bu yargılamaya konu soruşturmada toplanan delillerin örgüt kapsamında toplandığı değerlendirildiğinde, bunların delil niteliğinin olmadığı konusundaki tartışma da son buldu.

BEŞİKTAŞ'IN ŞİKE DAVASI İLE İLGİSİ KALMADI

Mahkeme şike suçlamasına ilişkin olarak da Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in de şike yapmadığına hükmetti. Bu konuda dosyayı Yargıtay’a göndermeyip kapattı.

Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım kararını verdi! - Resim : 2

Bu kararla birlikte Beşiktaş için şike davası tamamen kapanmış oldu.

Öte yandan Beşiktaş ve Giresunspor tarafı için verilmiş olan beraat kararları da kesinleşmiş olduğundan dosyadaki sanık sayısı azaldı.

Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım kararını verdi! - Resim : 3

Beşiktaş şike iddiaları üzerine 2010-2011 sezonunda kazandığı Türkiye Kupası'nı Federasyona iade etmişti.

AZİZ YILDIRIM'IN 'ŞİKE' DOSYASI YARGITAY'A GÖNDERİLDİ

Şike iddialarına ilişkin olarak Aziz Yıldırım'ın dosyasının ise bir kez daha Yargıtay'a gönderildiği belirtildi. 

 

 

Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım kararını verdi! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Aziz Yıldırım şike
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.