Ağaoğlu kadınları aşağılamaktak hakim karşısına çıkacak

Ali Ağaoğlu, bir belgesel çekimi sırasında kadınlara yönelik olarak "Onlar benim malım"dır açıklamasından dolayı davalık oldu. CHP eski Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in kadınları ve kendisini aşağıladığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu iş insanı Ali Ağaoğlu hakkında savcılık 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Ali Ağaoğlu hakkında İstanbul İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hapis istemiyle iddianamede hazırlandı.

İddianamede, eski CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in 19 Nisan 2017'de şikayet dilekçesi vererek, Simon Reeve tarafından BBC için hazırlanan belgeselin 27 Mart'ta yayınlanan ilk bölümünde yatak odasında kameraya takılan kadın çanta ve ayakkabılarını 'Kızlar dağıtıyor' diyerek gösterirken Reeve'in 'Bunlar sizin mi değil mi?' sorusuna Ağaoğlu'nun "Yok ama onları kullananlar benim malım" diyerek, kadınları aşağıladığı gerekçesiyle şikayetçi olduğu belirtildi.

Ağaoğlu kadınları aşağılamaktak hakim karşısına çıkacak

Suç duyurusunun ardından gazetecilerin müşteki Biçer'in şikayette bulunmasıyla ilgili sorusuna Ağaoğlu’nun "O gelsin bekliyorum eve o hanımefendiyi eve" şeklinde cevap vererek müştekiyi aşağıladığı ve müştekinin şikayetçi olduğu belirtildi.

Suçun uzlaşmaya tabi suçlardan olması nedeniyle dosyanın uzlaştırmacıya verildiği, ancak müzakerelerde uzlaşma sağlanamadığı ifade edildi.

Bu nedenle Ağaoğlu hakkında 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Ağaoğlu, iddianame kabul edilirse önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Ağaoğlu kadınları aşağılamaktak hakim karşısına çıkacak ile ilgili etiketler Ali Ağaoğlu dava şikayet kadınlar aşağılama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.