Agah Özgüç kimdir? Gazeteci yazar Agah Özgüç neden öldü?

Sinema tarihçisi gazeteci yazar Agah Özgüç, 90 yaşında hayatını kaybetti. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Özgüç'ün vefat haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Peki, Agah Özgüç kimdir?

Sinema tarihçisi ve gazeteci yazar Agah Özgüç, 90 yaşında yaşamını yitirdi. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Özgüç'ün vefat haberi için sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Derneğimiz üyesi, duayen sinema araştırmacısı, yazarı, her daim üretken, Türk sinemasına sayısız eser ve arşiv bırakmış Agah Özgüç'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz." ifadelerine yer verdi.

Agah Özgüç Kimdir?

1932 yılında Kadıköy’ün Yel değirmeni semtinde dünyaya gelen Agah Özgüç’ün anne tarafı Batum Gürcüsü baba tarafı da Bulgaristan göçmenidir. Haydarpaşa Lisesi’ni yatılı orta kısmından terk eden Özgüç, 1950'li yıllarda Attila İlhan'ın etkisi altına girerek birçok edebiyat dergisine şiir ve denemeler yazmıştır.

Agah Özgüç kimdir? Gazeteci yazar Agah Özgüç neden öldü?

Profesyonel gazeteciliğe 1961 yılında geçiş yapan Özgüç’ün, o yılların Artist, Sinema, Ses, Perde gibi magazin, sinema dergilerinde yazıları çıkmıştır. Bir takım yazılarında ve bazı kitaplarında "Berna İlhan" takma adını kullanmıştır.

Türk basınında yer alan yayın organlarının hemen hemen tümünde yazıları yer almıştır. Türk sinema tarihini aydınlatan binlerce belge, bilgi ve dokümanı arşivleyen Özgüç, 40 yıldan fazla süredir sadece yazarlıkla geçinmesine karşın, sarı basın kartını mesleğinin 40. yılında alabilmiştir.

İlk evliliğinden olan oğlu Cem, 2018 yılının Nisan ayında vefat etmiştir. Hakan isminde iki oğlu ve Cansel isminde bir kızı bulunmaktadır. Birçok kitap yazıp yayımlayan ve sinema tarihine çok önemli katkılarda bulunan Özgüç, Mega Movie, Popüler Tarih ve Milliyet Sanat dergisinde yazılarına ve kitap çalışmalarına devam etmiştir.

Agah Özgüç kimdir? Gazeteci yazar Agah Özgüç neden öldü? ile ilgili etiketler Agah Özgüç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.