Ağaç katliamının son adresi Fethiye: Altın değerindeki sığla ağaçları yerinden söküldü!

İstanbul'daki asırlık çınar ağaçlarının kesilmesinin ardından CHP'li belediyelerin ağaç katliamının son adresi Fethiye oldu. CHP’li Fethiye Belediyesi’nin, altın değerindeki 15 sığla ağacını yerinden sökmesi tepki çekti. Fethiye Belediyesi eski hesap işleri müdürü Işık Taban da ağaç katliamına tepki göstererek "40 yaşının üstündeki bu ağaçların başka bir yerde yeniden yaşaması mümkün değildir." dedi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde İnönü Bulvarı'ndaki "günlük ağacı" olarak da bilinen bölgenin simgesi sığla ağaçları, iş makineleriyle yerinden söküldü.

AĞAÇ KIYIMINA BİRÇOK KESİM TEPKİ GÖSTERDİ

Endemik bir tür olan ve yağı birçok sektörde hammadde olarak kullanılan sığla ağaçlarının, Babataş Mahallesi'ne dikileceği öne sürüldü. CHP'li Fethiye Belediyesi'nin ağaç kıyımına, birçok kesimden tepki geldi.

 Ağaç katliamının son adresi Fethiye: Altın değerindeki sığla ağaçları yerinden söküldü!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, "Bu ağaçlar, sıradan ağaçlar değil. Sığla ağacı bunlar! Bu bölgeye endemik, altın değerinde! Neden özenli olmazsınız? Önemli bir biyolojik çeşitlilik değeri olan bu ağaçlar yazın kavurucu sıcakta kenti serinletiyordu. Kaldırılan taşların yerine asfalt dökülecekmiş. Asfalt yazın ortamı daha da yakar, kışın yağmur sularının toprağa inmesini engeller" ifadelerini kullandı.

 

"40 YAŞININ ÜSTÜNDE BU AĞAÇLAR, BAŞKA YERDE YAŞAYAMAZLAR"

Fethiye Belediyesi eski hesap işleri müdürü Işık Taban da ağaç katliamına tepki gösterdi. Taban, "40 yaşının üstündeki bu ağaçların başka bir yerde yeniden yaşaması mümkün değildir. Hiçbir kaldırım, hiçbir asfalt kaplama yol bu ağaçların bir tanesi kadar değerli değil" diye konuştu.

"KAZIK KÖKLÜ AĞAÇLAR DİKECEĞİZ"

Konuyla ilgili bilgi veren Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ise görme engellilere izli yol yapılacağı için kaldırımdaki ağaçların söküldüğünü öne sürerek, "15 kadar saçak köklü ağaç sökülüp yerine kazık köklü kaldırımlara zarar vermeyecek ağaçlar dikeceğiz" dedi.

Ağaç katliamının son adresi Fethiye: Altın değerindeki sığla ağaçları yerinden söküldü! ile ilgili etiketler CHP Fethiye Ağaç Belediye sığla
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.