Ağabeyi hamile bıraktı, zorla evde doğum yaptırıldı

Henüz 17 yaşında olan S.K.'nın başına bu küçük yaşında gelmeyen kalmadı. Zonguldak'ta yaşayan S.K. annesinin ilk evliliğinden olan ağabeyinin istismarına uğradı. Bunun sonucunda hamile kalan genç kız annesi ile ağabeyi tarafından evde zorla doğum yaptırıldı. S.K.'nın başına gelen iğrenç olay kanaması durmayınca kaldırıldığı hastanede ortaya çıktı. Ağabeyinin kendisini defalarca istismar ettiğini söyleyen S.K. “Evde sancım tutunca G.K. makasla karnımı kesmeye çalıştı" dedi.

Mide bulandıran olay Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan 17 yaşındaki S.K.'nın başına geldi.

S.K. geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta evde yaptırılan doğum sonrası kanaması kesilmeyince annesi H.K. ve ağabeyi G.K. tarafından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavisi tamamlanan S.K., hastanede yaşı reşit olmadığı için polisin ifadesine başvurması üzerine başından geçenleri tüm çıplaklığı ile anlattı. İfadesinde annelerinin bir, babalarının ise ayrı olduğu ağabeyi S.K.'nin kendisine evde cinsel istismarda bulunduğunu anlatan S.K., annesinin durumu öğrendiğinde üzüldüğünü ve ağladığını belirtti. S.K.'nin Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporunda ise ruhsal yönden kendini savunamayacak durumda olduğu ve mevcut zeka geriliğinin hekim olmayanlarca anlaşılabileceği, ancak vereceği ifadelere ana hatları ve kuvvetli delillerle desteklendiği takdirde itibar edilebileceği kaydedildi. Alınan DNA raporunda ise bebeğin S.K. isimli ağabeyinden değil, diğer ağabeyi G.K.'den olduğu belirlendi.

Bunun üzerine gözaltına alınan G.K. tutuklanırken, S.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık G.K. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 24 yıl, tutuksuz sanık S.K. hakkında ise 23 yıl hapis cezası talebinde bulundu. Bunun üzerine açılan davada Anne H.K. hakkında da 'suçu bildirmeme' suçundan 1,5 yıl hapis cezası istendi. 17 yaşındaki S.K. ise doğumun ardından bebeğiyle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce korumaya alındı.

İSTİSMARI PEDEGOG EŞLİĞİNDE ANLATTI

Zonguldak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık G.K., tutuksuz sanıklar S.K. ve anne H.K. ve taraf avukatları katıldı. S.K. ise pedagog eşliğinde özel bir odadan kamera sistemiyle ifade verdi. Pedagogun sorularını cevaplayarak ifadesi alınan S.K., görevlinin 'Neden burada olduğunu biliyor musun?' sorusu üzerine, 'Ağabeylerimin yaptığı şeyler için' cevabını verdi. Ağabeyleri S.K. ve G.K.'nın değişik tarihlerde cinsel istismarına maruz kaldığını söyleyen S.K., "Evde kardeşlerim varken annem markete gittiğinde G.K. kapıyı çaldı. Açmayınca camdan atladı, içeri girdi. Biz G.K. ile yatak odasında kaldık. Uygunsuz yerlerimi ellemesine izin vermeyince bana bağırdı. Üstümü çıkardı. Ben yapma dedim. Bunu her gün yapıyordu. Cinsel istismarda bulundu. Anneme G.K.'nın bir şey yaptığını söylemedim. Kardeşim S.'ye söyledim. Sonra benim midem bulandı. Makasla bebeğimi almak için G.K. karnımı kesmek istedi. Bunu doğum sancısı olunca yaptı. Hamile olduğumu bir tek babam bilmiyordu." diye konuştu.

Genç kız, diğer ağabeyi S.K.'nin da G.K.'nin yaptığı şeylerin aynısını yaptığını söyledi. Mahkeme başkanının diğer ifadeleriyle duruşmadaki söyledikleri arasındaki çelişkiyi sorduğu S.K., "Ağabeylerimden korktuğum için ifadelerim öyle oldu" dedi.

HAKİM: O ZAMAN ÇOCUK NASIL SENDEN OLDU?

Tutuklu sanık G.K. ise ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. "Böyle bir şey olmadı kesinlikle. Ben burada değildim o tarihte" diyen S.K.'nin bu sözleri üzerine mahkeme başkanı, "O zaman çocuk senden nasıl oldu?" sorusunu yöneltti. G.K. bu soruyu ise, "Ben geldiğimde mağdur 7 aylık hamileydi. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum" diyerek cevapladı.

Tutuksuz sanık S.K. de, "Ben böyle bir şey yapmadım kesinlikle. Ben evlerine de gitmiyorum. Kesinlikle kabul etmiyorum" dedi. Anne H.K. ise kızının beyanlarına bir diyeceği olmadığını ifade ederek, "Kızımı ilk kirleten sanık S.K.'dir" diye konuştu.

Duruşma, sanıklardan G.K.'nın tutukluluk halinin devamına karar verilerek dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

Ağabeyi hamile bıraktı, zorla evde doğum yaptırıldı ile ilgili etiketler Zonguldak Kilimli istismar mahkeme doğum
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.