Afyonkarahisar'da eylem hazırlığı yapan 4 DEAŞ'lı tutuklandı

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan DEAŞ terör örgütü üyesi 6 Irak uyrukludan 4'ü tutuklandı. DEAŞ üyesi şüphelilere 'yeraltı bankacılığı' olarak bilinen 'Havala' sistemiyle çatışma bölgelerinden kayıt dışı para transferleri yapıldığı tespit edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da oturan ve DEAŞ terör örgütüne üye olduğu değerlendirilen kişilerin deşifre edilmesi ve olası eylemlerinin engellenmesi amacıyla 11 Haziran'da kent merkezinde operasyon düzenlendi. DEAŞ üyesi olduğu değerlendirilen Irak uyruklu 6 şüpheli yakalandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorguları tamamlanan 6 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 2'si ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüpheliler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

PARA TRANSFERİ YURTDIŞINDAN 

Tutuklanan şüphelilerden ele geçirilen dijital materyallerde, DEAŞ terör örgütünün propagandasının yapıldığı videolar bulundu. Şüphelilere, 'yeraltı bankacılığı' olarak bilinen 'Havala' sistemiyle çatışma bölgelerinden kayıt dışı para transferleri yapıldığı belirlendi.  Şüphelilerin cep telefonlarındaDEAŞ terör örgütünü simgeleyen kamuflajlı kıyafetlerle çatışma bölgelerinde çektirilen fotoğrafları kullanarak  çevrelerindeki kişileri baskı altına almaya çalıştıkları da ileri sürüldü.

HAVALA SİSTEMİ NEDİR? 

Özellikle suç çetelerinin silah kaçakçılığında, terör örgütlerinin de terörün finansmanında başvurdukları bir sistem olarak biliniyor. Küresel finans sisteminin dışına çıkılan bu sistemde para "güvenilir aracılar" üzerinden havale ediliyor.

DHA

Afyonkarahisar'da eylem hazırlığı yapan 4 DEAŞ'lı tutuklandı ile ilgili etiketler Afyonkarahisar DEAŞ baskını tutuklandı 4 kişi para transferi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.