Afyonkarahisar'da define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde kaçak kazı yapılan bir eve baskın düzenleyen polis ekipleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Ekipler define avcılarının açtıkları çukurda tarihi yer altı şehri ile karşılaştı. Define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı.

İscehisar ilçesinde meydana gelen ilginç olayda; İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki bir evde kaçak kazı yapıldığı yönünde bilgi alması üzerine harekete geçti.

Afyonkarahisar'da define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı

Adrese giden ekipler baskın yaptıkları evde büyük bir çukur ve kazı ekipmanları olduğunu fark etti. Baskında M.R.B., İ.A., M.A., E.A., O.Ö., R.A. ve H.Ş., isimli şahıslar gözaltına alındı.

YAZIT, HEYKEL, LEHİT BULUNDU

Üç metre genişliğinde açılan çukurdan içeri giren polis, tünelin içerisinde sütunların bulunduğu, içerisinde çuvalların arkasına gizlenmiş yazıt, heykel ve lahit olarak değerlendirilen tarihi objelerin bulunduğu tespit etti. Ekipler yaptıkları ilk incelemede bulunan yerin tarihi yer altı şehri olduğunu belirledi.

Afyonkarahisar'da define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı - Resim : 2


Olayla ilgili polis tarafından başlatılan inceleme devam ederken, operasyon sonrası polis girdiği yer altı şehrini cep telefonu kamerası ile de kayıt altına aldı.

Afyonkarahisar'da define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı - Resim : 3

(İHA)

Afyonkarahisar'da define avcıları kaçak da olsa bilinmeyen bir yer altı şehrini açığa çıkardı ile ilgili etiketler Afyonkarahisar define İscehisar tarihi eser kaçak kazı yazıt heykel lehit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.