Aft nasıl geçer? Afta ne iyi gelir? Ağız yarası için doğal yöntemler!

Çoğu zaman yanak ve dudağın ağız içindeki kısmında, dil üzerinde, damakta ya da diş eti üzerinde görülen aft, oval ya da yuvarlak şekilli, sarı, beyaz ve kenarları kızarık görünüme sahiptir. Günlük hayatta yemek yemeye, konuşmaya ve gülmeye engel olabilecek nitelikte acı veren aftın tedavi yöntemleri sıkça araştırılıyor. Peki, Aft nasıl geçer? Afta ne iyi gelir? Ağız yarası için doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Halk arasında ağız yarası ve pamukcuk olarak bilinen, genellikle yanak ve dil üzerinde görülen yuvarlak şekilli iltihap, kişinin yemek yemesini, gülmesini ve konuşmasını engelleyebiliyor. Birçok kişi aft'ın sebep olduğu ağrıdan kurtulmak için araştırma yapıyor. Uzmanlar aft'ın doğal çözümlerle daha kolay bir şekilde geçebileceğini söylüyor. Peki, Aft nasıl geçer? Afta ne iyi gelir? Ağız yarası için doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Aft nasıl geçer? Afta ne iyi gelir?  Ağız yarası için doğal yöntemler!

AFT NASIL GEÇER?

Aftı iyileştiren bir ilaç yoktur. Sadece acıyı düşeren jeller, gargaralar ve kremler vardır. Ancak bunlar aftın iyileşme sürecini değiştirmez. Genellikle aflar 7-10 gün içinde geçerler. Genelikle doğal yöntemler tercih edilir.

AĞIZ YARASI İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER!

Steril edilmiş su ile sulandırılmış alkol pamuk ile ağız içerisinde bulunan ağrılı bölgeye uygulanabilir. Su ve karbonat karışımı ile ağız çalkalanabilir. Yarım bardak suya 2 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek 2 saatte bir gargara yapılabilir. Ağrının çok rahatsız edici olduğu durumlarda solüsyon ve ağız içi gargaralar kullanılabilir. Düzenli olarak ağız ve diş bakımını yapın. Diş ipi kullanın. Böylece bakteri enfeksiyonunu önlemiş olursunuz. Aft yarasının daha da büyümesini önlemek için baharatlı ve acı yiyeceklerden, asitli ve ekşi içeceklerden uzak durun. Ağrıyı azaltmak için süt içebilir, yoğurt veya dondurma yiyebilirsiniz. Yaraya bal veya hindistan cevizi yağı sürülebilir. Ekinezya bitkisi, iltihabı azaltır.

Aft nasıl geçer? Afta ne iyi gelir? Ağız yarası için doğal yöntemler! ile ilgili etiketler 2019 Hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.