Afrin'e sadece 6 km kaldı! Öcalan ve Esed posterleri indiriliyor...

Kuzey cephesinde peş peşe alınan köylerle birlikte Afrin kent merkezine mesafe 6,03 kilometreye düştü. YPG'li teröristlerden temizlenen toplam alan ise 814 kilometrekareye ulaştı. Temizlenen köylerdeki Öcalan ve Esed posterleri indiriliyor... Hat üzerinde bulununan Meryemin köyündeki terör hedefleri gece boyunca ateş altına alındı. Bugün oranın da teröristlerden temizlenmesi bekleniyor...

İşte 48. gününe girilen Zeytin Dalı Harekatına ilişkin son gelişmeler...

08.45: Batı cephesindeki Cinderes ve kuzey cephesindeki Şavırga el Coz/Şavarigat ile Merasat el Hatib'in alınmasıyla Afrin'e kalan mesafe 6,03 kilometreye düştü. Zeytin Dalı Harekâtı'yla YPG'li teröristlerden temizlenen alan ise 814 kilometrekareye ulaştı. Böylece Afrin bölgesinin üçte birinden fazlası el değiştirmiş oldu.

08.40: Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin kontrolündeki bölgelerden Afrin'e yeni teröristler sevk edildi. Zeytin Dalı Harekâtı'nda büyük hezimet yaşayan örgütün militanları, Suriye'nin doğusundan.

08.10: Bugün kuzey cephesinde Meryemin köyünün alınması bekleniyor. Türk savaş uçakları, köydeki terör mevzilerini gece saatlerinde bombardımana tuttu.

08.00: Meryemin'in hemen doğusunda yer alan ve Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden temizlenen Azez'e yeni Türk askeri konvoyu dün akşam giriş yaptı. Gün içinde Azez'in batısındaki kavşak alınarak Afrin'in doğuyla bağlantısı tamamen kesilmiş oldu.

07.55: Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi Menbic'te dün YPG'li teröristleri protesto gösterisi düzenlendi.

07.30: Cinderes'te Beşar Esad, Büyük Halubi ve Küçük Halubi köylerinde ise YPG'li teröristlerin astığı Öcalan posterleri indirildi.

Afrin'e sadece 6 km kaldı! Öcalan ve Esed posterleri indiriliyor... ile ilgili etiketler Afrin TSK ÖSO zeytin dalı harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.