Afrin'deki hain saldırıya tepkiler gecikmedi: İnsanlık düşmanı PKK

Terör örgütü PKK:/YPG'nin Afrin'de gerçekleştirdiği hain saldırıya tepkiler gecikmedi. AK Parti'den gelen açıklamalarda terör örgütünün insanlık dışı saldırısı sert bir dille kınanarak, PKK'nın sivilleri nasıl hedef aldığının altı çizildi.

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK, Halep iline bağlı Afrin ilçesine art arda 2 füze saldırısı gerçekleştirdi.

Afrin ilçe merkezine yönelik ilk saldırıdan yaklaşık 15 dakika sonra yaralılar hastaneye kaldırılırken sivil savunma ekiplerini hedef alan ikinci bir saldırı düzenlendi.

Saldırılarda 13 sivil hayatını kaybederken, 20'den fazla kişi de yaralandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye'nin Afrin kentinde yer alan hastaneye yönelik saldırısını kınadı.

Çelik'in paylaşımı şöyle:

"Afrin’de Şifa Hastanesini hedef alan ve çok sayıda sivil Suriyeli kardeşimizin ölümüne ve yaralanmasına neden olan YPG/PKK insanlık düşmanı bir terör örgütü olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

DEAŞ terörüne karşı YPG/PKK terörünü desteklediğini söyleyen ülkelerin bu desteğe son verme zamanı gelmiştir ve dahi geçmektedir. Masum sivilleri ve hastaneyi alçakça hedef alan bu saldırıyı lanetliyoruz.

Türkiye olarak PKK ve uzantılarıyla mücadelemiz sürecektir. Sn Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bu mücadele noktasında terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele verilmelidir."

"KARANLIK BİR RUHA SAHİP BU TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Afrin'de bir hastaneye saldırıp şifa bekleyen masumları katledecek kadar karanlık bir ruha sahip bu terör örgütünü tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Afrin'de bir hastaneye saldırıp şifa bekleyen masumları katledecek kadar karanlık bir ruha sahip bu terör örgütünü tanıyoruz. İnsanlık düşmanı terör örgütünün Suriye kolunun alçakça saldırısını lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

KALIN: SESSİZ KALMAK SUÇA ORTAK OLMAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Terör örgütünün Afrin'de bir hastaneye yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör örgütünün Suriye'deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır." dedi.

ÜNAL: MAZLUM KANLARI YERDE KALMAYACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da yaptığı paylaşımda, "Hastanede tedavi görmekte olan masum sivilleri hedef alan YPG/PKK merkezli saldırıyı şiddetle kınıyorum. Zalimlikte sınır tanımayan bu akıl almaz saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Döktüğünüz mazlum kanları yerde kalmayacak." ifadelerine yer verdi.

Afrin'deki hain saldırıya tepkiler gecikmedi: İnsanlık düşmanı PKK ile ilgili etiketler Afrin Saldırı Ömer Çelik Mahir Ünal Fuat Oktay İbrahim Kalın pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.