Afrin'de patlama: 8 ölü, 35 yaralı!

Suriye'in Afrin kentinin merkezinde bomba yüklü araç sivillerin olduğu alanda patladı. 8 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

Suriye'nin Afrin ilçesi merkezinde, sivillerin yoğun yaşadığı Turanda yolu üzerinde, saat 10:00 sularındabomba yüklü araç patlatıldı. İlk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 35 kişi ise yaralandı.Yaralılar Afrin ve Hatay'daki hastanelere kaldırıldı.

PATLAMADAN YPG SORUMLU TUTULUYOR

Olası başka bir saldırıya karşı insanların park halindeki araçlardan uzak durması istendi.

Soruşturma başlatan ve kente giriş-çıkışları kapatan yerel polis, patlamadan Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'yi sorumlu tutuyor.

Türkiye ve ÖSO güçleri Afrin kentini geçen sene 18 Mart'ta YPG'den temizlemişti.

Türkiye, YPG'yi, PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara'nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Afrin'de patlama: 8 ölü, 35 yaralı! ile ilgili etiketler Suriye patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.