Afrika'da terör: Motosikletli haydutlar 300 kişiyi öldürüp gitti!

Nijerya’nın Zamfara eyaletinde silahlı saldırganlar tarafından köylere düzenlenen saldırılarda 200 kişinin öldüğü belirtildi. Önceki günlerde ise 300 motosikletli haydutun 100 kişiyi öldürüp gittiği rapor edilmişti. Bölgenin parlayan yıldızı olan Nijerya, Sahel bölgesindeki terör olaylarından ve Boko Haram'ın saldırılarından etkilenmeye devam ediyor. Nijerya, terörle mücadelesinde Türkiye ile iş birliği yapacağını açıklamıştı.

Nijerya’nın kuzeyindeki Zamfara eyaletinde silahlı militanlar köylere saldırı düzenledi. Evlerin yakıldığı saldırılarda en az 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

300 MOTOSİKLETLİ SALDIRGAN 100 KİŞİYİ ÖLDÜRÜP GİTMİŞTİ

Cuma günü yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, Salı ve Perşembe günleri arasında bölgeye yaklaşık 300 motosikletli silahlı saldırganın geldiği ve 100'den fazla kişiyi öldürdüğü belirtilmişti.

HAYDUTLARDAN KURTULMAYA KARARLIYIZ

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu kuşatma altındaki topluluklara ve diğer Nijeryalılara, hükümetin onları kaderlerine terk etmeyeceğine dair söz veriyorum, çünkü bu haydutlardan kurtulmaya her zamankinden daha fazla kararlıyız" dedi. Buhari, masum insanlara yapılan saldırıların askeri güçlerin operasyonlarına karşı yapılan çaresiz eylemler olduğunu söyledi.

Nijerya hükümeti Çarşamba günü, saldırganları terörist olarak nitelendirerek güvenlik güçlerine operasyonlarını arttırması talimatı vermiş, bölgeye binlerce asker gönderilmişti.

Afrika'da terör: Motosikletli haydutlar 300 kişiyi öldürüp gitti! ile ilgili etiketler Nijerya terör Türkiye 200 ölü haydut iş birliği
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.