Afrika'da savaş durduran Didier Drogba'ya ülkesinde fahri doktora unvanı verildi

Afrika futbolunun efsanevi ismi Didier Drogba, hayırsever çalışmaları ve futbola katkılarından dolayı Fildişi Sahili'nde bir üniversite tarafından fahri doktoraya layık görüldü. Galatasaray'ın da unutulmaz golcüleri arasında yer alan Drogba, Afrika'da iç savaşı sona erdirmişti.

Galatasaray ve Chelsea efsanesi Didier Drogba, Fildişi Sahili'nde bir üniversite tarafından ülkedeki hayırsever çalışmaları ve futbola katkılarından dolayı fahri doktora aldı..

381 maçta 164 golle Chelsea'nin tüm zamanların en golcü 4. futbolcusu olan 43 yaşındaki Drogba, Fildişi Sahili'ni 3 kez Dünya Kupası'na götürmekle kalmadı, Batı Afrika ülkesindeki barış sürecinde hayati bir rol oynadı.

Unutulmaz golcünün en dikkate değer hareketlerinden biri 2005 yılında Fildişi Sahili'nin Sudan'ı yenerek 2006 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasından sonra geldi. İç savaşın ortasında Drogba, maçtan sonra TV kameralarını takımın soyunma odasına davet etti ve bir konuşma yaparak ülkesine çatışmayı sona erdirmesi için yalvardı. Bu, yıllarca süren şiddetin ardından ateşkese yol açtı.

2007'de Drogba, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı için İyi Niyet Elçisi olarak atandı ve 2009'da memleketi Abidjan'da inşa edilecek bir hastane için Pepsi'den aldığı sponsor desteğinin 3 milyon sterlinini bağışladı.

Afrika'da savaş durduran Didier Drogba'ya ülkesinde fahri doktora unvanı verildi

Geçen yıl, 2020 UEFA Başkanlık Ödülü'nü almaya seçildiği için UEFA başkanı Aleksander Ceferin tarafından “öncü” olarak selamlandı .

Ceferin, Fildişi Sahili'nin tüm zamanların en skorer oyuncusunun George Weah ve Samuel Eto'o gibi oyunculara katıldığını söyledi: "Afrikalı futbolcular için bir iz bırakmak ve onların ayak izlerini takip etmek isteyen yepyeni bir nesle ilham vermek."

Drogba'nın çalışmaları, Sahra'nın güneyindeki Afrika Ülkeleri Bilim ve Teknoloji Üniversiteleri Ağı (RUSTA) tarafından fahri derece olarak tanındı.

Afrika'da savaş durduran Didier Drogba'ya ülkesinde fahri doktora unvanı verildi - Resim : 2

2012-13 sezonunun devre arasında Çin kariyerine son verip Galatasaray'a imza atan yıldız isim, Sarı-Kırmızılılar'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamasında ciddi katkı sağlamıştı.

Juventus'u eleyen Aslan, çeyrek finalde Chelsea'yle eşleşmiş, Fildişi Sahilli golcü efsanesi olduğu Londra ekibi tarafından Stamford Bridge'de görkemli bir şekilde karşılanmıştı. 1 sezon daha G.Saray forması giyen Didier Drogba, 2104 yazında Chelsea'ye geri dönmüştü.

Afrika'da savaş durduran Didier Drogba'ya ülkesinde fahri doktora unvanı verildi ile ilgili etiketler Galatasaray Chelsea Didier Drogba Fildişi Sahili
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.