AFP muhabiri yasadışı LGBT eylemi sırasında gözaltına alındı

Beyoğlu'nda yasadışı olarak yapılan LGBT yürüyüşü sırasında olay yerinde bulunan AFP muhabiri Bülent Kılıç gözaltına alındı. Kılıç'ın gazeteci olmasının anlaşılması sonrası serbest bırakıldığı öğrenildi. Öte yabdan UYGAD, söz konusu olaya tepki gösterdiği bir açıklama yaptı.

Beyoğlu'nda "LGBT Onur Yürüyüşü" yapmak isteyenlere müdahale eden polis, foto muhabiri Bülent Kılıç'ı da gözaltına aldı. Yere yatırılan Kılıç'ın bir süre bu şekilde bekletildi. Polis, Kılıç'ın gazeteci olduğunu belirleyince serbest bıraktı. Ancak AFP muhabiri Bülent Kılıç polisin sert müdahalesine maruz kaldığını belirterek şikayetçi oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

UYGAD AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan. Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) AFP muhabiri Kılıç'ın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yaptı. Polisin Kılıç'ı gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada polisin gösterici ile gazeteci arasındaki ayrımı yapması gerektiği belirtildi.

UYGAD'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve halkın haber alma hakkının yerine getirilmesi, basın/yayın kuruluşları ve gazetecilere özgür çalışma ortamı sağlanmasıyla mümkündür. Gazetecilik kamu adına yapılan bir görevdir. Ve bu gerçek hiç bir zaman değişmeyecektir.

Bugün İstiklal Caddesi ve Taksim Cumhuriyet Anıtı civarında yapılan gösteri ile yürüyüşlerde, göstericilerle güvenlik güçleri arasında bir arbede yaşanmıştır.

Bu gösteri ve yürüyüşler ile arbede sırasında, görevli olan Fransız Haber Ajansı (AFP) muhabiri Bülent Kılıç’ın, kamu adına mesleğini icra ettiği sırada gözaltına alınması kabul edilemez."

GAZETECİLİK KAMU ADINA YAPILAN BİR GÖREVDİR!

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve halkın haber alma hakkının yerine getirilmesi, basın/yayın kuruluşları ve gazetecilere özgür çalışma ortamı sağlanmasıyla mümkündür. Gazetecilik kamu adına yapılan bir görevdir. Ve bu gerçek hiç bir zaman değişmeyecektir."

GAZETECİ VE GÖSTERİCİ AYRIMINI POLİS DOĞRU YAPMALIDIR!

"Toplumsal olaylarda güvenlik güçlerinin gösterici ile basın mensubu ayrımını doğru yapmaları ve basının görev yapmasına engel olunmamasını bekliyoruz.

Gazeteci meslektaşımıza polis memurları tarafından yapılan gözaltı ve sonrasındaki güç kullanımını asla tasvip etmiyor ve son olmasını bekliyoruz.

UYGAD Ailesi olarak, Fransız Haber Ajansı (AFP) muhabiri gazeteci arkadaşımız Bülent Kılıç’a geçmiş olsun diyoruz."

AFP muhabiri yasadışı LGBT eylemi sırasında gözaltına alındı ile ilgili etiketler AFP Gözaltı Taksim bülent kılıç LGBT
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.