Afganistan'ın ilk kadın savaş pilotu iltica etti!

Afganistan ilk savaş helikopteri pilotu Yüzbaşı Niloofar Rahmani’nin 2016 yılında ABD’de yaptığı iltica talebi kabul edildi. Rahmani’nin avukatı Kimberley Motley, “dünya kadınları için bir rol model” olarak tanımladığı Afgan pilotun iltica talebi kabul edildiği için çok sevinçli olduklarını söyledi.

Kokpit aero'nun haberine göre; Afganistan Hava Kuvvetleri’nde helikopter pilotu olarak görev yapan ilk kadın pilot olan Rahmani, yaklaşık 16 aydır davasının sonuçlanmasını bekliyordu.

26 yaşındaki Niloofar Rahmani, babasının teşvikiyle Afganistan Hava Kuvvetleri’ne 2012 yılında katıldı. Başkan Barack Obama yönetimi döneminde 2013 yılında eğitim için gittiği ABD’de Arkansas, Florida ve Texas Askeri Üsleri’nde 15 ay eğitim gördü. Ailesinin ve kendisinin Taliban tarafından ölümle tehdit edildiğini ileri süren Rahmani 2016 yılında ABD hükümetine sığınma talebinde bulundu. Afganistan hükümeti ise ölümle tehdit edildiği iddiası üzerine kendisini “yalancılıkla” suçladı.

Afganistan'ın ilk kadın savaş pilotu iltica etti!

STRESLİ GÜNLER YAŞADI

İltica talebi Obama döneminde sonlandırılamayan, Donald Trump’ın başkan seçilmesiyle de Müslüman olduğu gerekçesiyle iltica talebinin kabul edilmeyeceği endişesini yaşayan Niloofar Rahmani, ABD'deki göçmen politikasının değişmesinden, Trump yönetiminin başvurusun kabul etmeme ihtimali yüzünden çok stresli günler yaşamış.

Afgan savaş helikopter pilotuna iltica talebinin kabul edildiği, Kabil’de 57 kişinin ölümüne neden üç farklı intihar saldırısının yaşandığı 22 Nisan tarihinde bildirilmiş. Her zaman ailesinin durumu hakkında endişe duyduğunu dile getiren Rahmani, gene de ABD’de kendisine sığınma hakkı verildiği için mutlu olduğunu belirtti.

Afgan kadın pilot şimdi Amerika’da pilot olarak bir iş bulabilmeyi umduğunu, Afgan kadınların hayallerini gerçekleştirmeleri ve pilot olmaları konusunda cesaretlendirmeye devam edeceğini kaydetti.

Afganistan'ın ilk kadın savaş pilotu iltica etti! ile ilgili etiketler ABD afgan pilot iltica
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.