Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı yaşadığı korkuyu anlattı: "Beni öldürecekler"

Afganistan'ın ilk kadın belediye Başkanı Zarifa Ghafari Taliban'ın başkent Kabil'e girmesi sonrası yaşadığı korkuyu anlattı. Gafari, “Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler” şeklinde konuştu. Taliban'ın sık sık tehdidine maruz kalan Gafani'ye suikast girişimlerinde bulunmuştu.

2018’de Afganistan’da ilk kadın belediye başkanı olan Zarifa Ghafari, Taliban’ın Kabil’de kontrolü ele almasıyla birlikte yaşamından endişe ettiğini anlattı. Ghafari, “Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler” dedi. Zarifa Ghafari, 2018 yılında Meydan-ı Vardak vilayetinde en genç ve ilk kadın belediye başkanı olmuştu.

Taliban, sık sık Ghafari’yi tehdit eden açıklamalar yayımlamış, çok sayıda suikast girişimi yaşanmıştı. Ghafiri’nin babası General Abdul Wasi Ghafari, geçen yıl vurularak öldürülmüştü. Tehditlerin artması üzerine Ghafari’ye Kabil’deki Savunma Bakanlığı’nın güvenliği altında yeni bir iş verilmişti.

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı yaşadığı korkuyu anlattı: "Beni öldürecekler"

3 HAFTA ÖNCE UMUTLU OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Ghafari, Taliban’ın Kabil’e girmesinden üç hafta önce gazeteci Michael Day’e yaptığı açıklamalarda hâlâ Afganistan’ın geleceğinden umutlu olduğunu söylemişti. Ghafari, “Genç insanlar olan bitenin farkında. Sosyal medyaları var. İletişim kuruyorlar. Bence ilerleme ve haklarımız için mücadeleyi sürdürecekler” demişti.

Taliban’ın Kabil’e girmesi üzerine Day’la yeniden konuşan Ghafari, umutsuzluğunu şu sözlerle anlattı “Oturdum ve gelmelerini bekliyorum. Ben ve ailem için yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?”

Afganistan'ın ilk kadın belediye başkanı yaşadığı korkuyu anlattı: "Beni öldürecekler" ile ilgili etiketler Afganistan Belediye Başkanı Taliban Zarifa Ghafari
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.