Afganistan'dan tahliyeler sürüyor: 357 yolcu İstanbul'a geldi

Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilen 16'sı bebek toplam 357 yolcu, önce Türk Hava Kuvvetleri'nin askeri nakliye uçağı ile Pakistan'ın başkenti İslamabad'a, oradan da Türk Hava Yolları'na (THY) ait tahliye uçuşu ile İstanbul'a getirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan 357 yolcu dün Türk Hava Kuvvetleri'nin askeri nakliye uçağı A400M ile Pakistan'ın başkenti İslamabat'a getirildi. Tahliyesi gerçekleştirilen yolcular daha THY'nin TK6883 sefer sayılı uçuşuyla saat 09.15'te İstanbul Havalimanı'na getirildi. Havalimanında ikametgah bilgilerinin yer aldığı formu dolduran yolcular, koronavirüs önlemleri kapsamında 10 günlük karantinaya girecek.

 "OLAYLARDAN SONRA GERİ DÖNMEK ZORUNDA KALDIM"

Uzun yıllardır Afganistan'da yaşayan Türk vatandaşı Ersin Karaduman, "Ülkemize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir yolculuk oldu. Yalnız Kabil Havalimanı'ndaki yoğunluk biraz sıkıntılı, girişler çok sıkıntılı ve izdiham var. Çok şükür büyükelçiliğimiz ve askerimiz bizi rahat bir şekilde içeri aldılar. Rahat bir şekilde ülkemize gelmiş bulunmaktayız. İnşaat firmamız var yaklaşık 17 senedir Afganistan'dayım. Devamlı gidip geliyordum. Olaylardan dolayı tekrar geri gelmek zorunda kaldım" şeklinde konuştu.

"KİMSE AFGANİSTAN'DA DURMAK İSTEMİYOR"

Yolculardan Afgan uyruklu Türk vatandaşı Humayun Hayri ise şunları söyledi:

"Kargaşa çıktı, Taliban geldi, Kabil'i işgal ettiler bize de çıkın dediler biz de çıktık. Binlerce kişi havalimanına akın etmişti. 4-5 askeri kapı var, herkes oradan geçmek istiyordu. Türk Büyükelçiliği organize ederek bizleri havalimanına geçirdiler. Afganistan'da artık kimse kalmıyor, herkes gidiyor. Öyle bir hava var ki kimse durmak istemiyor. Herkes panik, korku ve dehşet içinde. Bence Afganistan'da düzgün bir hükümet kurulursa düzelecek. Ama böyle devam ederse yeniden belki savaş çıkacak her şey çok kötü olacak."

 "KURŞUN YAĞDIRIYORLAR ÇOCUKLARIMIZA BİRŞEY OLACAK DİYE ÇOK ÜZÜLDÜK"

Ailesiyle birlikte Afganistan'dan dönen Celil Beyoğlu ise, "Çok iyi ve rahat geldik, Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz bize sahip çıktı. Biz dört gün boyunca havalimanının Güney kapısından girmeye çalıştık ama giremedik. Sonra yeniden bizi Ankara'dan aradılar, rica ettik giremiyoruz dedik. Çocuklarımız var kurşun yağdırıyorlar onlara bir şey olacak diye çok üzüldük. Sonra yeni plan yaptılar Pakistan'a gönderdiler . Bizleri orada toplayıp havalimanına getirdiler. Afganistan'da çalışıyorduk" şeklinde konuştu.

Afganistan'dan tahliyeler sürüyor: 357 yolcu İstanbul'a geldi ile ilgili etiketler Afganistan tahliye Türkiye İstanbul

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.