Afganistan'dan şoke eden görüntü: Kargo uçağının tekerinde feci ölüm

Afganistan'da Taliban'ın 10 gün içinde başkent Kabil'de kontrolü ele geçirmesi sonrası ortaya çıkan insanlık dramına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde kargo uçağının tekerine tutunarak kaçmaya çalışan bir Afgan'ın feci şekilde can verdiği görüldü.

Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi sonrası binlerce Afgan ülkeyi terk etmek için Hamit Karzai Havalimanı'na akın etti. Ülkeden kaçmaya çalışan Afganlar piste girerek kargo uçaklarının kanatlarına bile tutunmaya çalıştılar.

Yaklaşık 2 gündür ülkeyi terk etmeye çalışan Afganların görüntüleri dünyanın gündemine otururken yeni çıkan bir görüntü yürekleri dağladı. ABD'ye ait bir kargo uçağının tekerlerine tutunarak kaçmak isteyen bir Afgan feci şekilde can verdi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüde uçağın tekerine tutunan Afgan'ın nasıl hayatını kaybettiği görüldü.

Afganistan'dan kaçmak için havalimanından kalkan Amerikan Hava Kuvvetlerine ait uçağın iniş takımlarına tutunan iki Afgan, uçağın havalanmasıyla metrelerce yüksekten yere çakılmıştı.

ABD askeri kargo jetinin tekerleğinden düşen iki Afgan da dahil olmak üzere havaalanındaki üç günlük kaosta en az yedi kişinin hayatını kaybettiği biliniyor.

Afganistan'dan şoke eden görüntü: Kargo uçağının tekerinde feci ölüm ile ilgili etiketler Afganistan Kabil kargo uçağı tekerlek afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.