Afganistan'da terör saldırısı! Onlarca ölü var...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Şii gruplara ait kurumların bulunduğu bir binada yer alan Afgan Sesi haber ajansına bombalı saldırı düzenlendi. Ölü sayısının en az 40 olduğu bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil, yılın son günlerinde bir kez daha patlayan bombalarla sarsıldı.

Kabil'deki Afgan Sesi Haber Ajansını hedef alan bu sabahki saldırıda ölü sayısı artıyor. İçişleri Bakanlığı kaynakları, en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. BBC Televizyonu ise ölü sayısını en az 40 olarak duyurdu.

Anadolu Ajansı, haber ajansının yer aldığı binada Şii gruplara ait kurumların bulunduğunu aktardı.

Şİİ HAZARALAR HEDEFTE

Şii Hazaralar, Afganistan'da nüfusun yüzde 9'unu oluşturuyor. Geçen yıl yaz mevsiminden bu yana Hazaraları hedef alan çok sayıda saldırı gerçekleşti.

Temmuz 2016'da Kabil'de gösteri yapan Şiilerin yürüyüşünde DEAŞ'lı teröristler kendilerini havaya uçurmuş, en az 60 kişi olmuştu.

Kasım 2016'da ise yine Kabil'de bir saldırı daha oldu. Hazaraların gittiği bir camiye giren intihar saldırganı, üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi. Saldırıda 30 can kaybı kayıtlara geçmişti.

Son olarak bu yıl Ağustos ayında bir Şii camisinde patlatılan bomba 30 insanın ölümüne neden olmuştu.

KASIM AYINDA ÖZEL TELEVİZYONA SALDIRILDI

Afganistan'da bu yıl içinde birçok kez medya kuruluşları saldırıya uğradı. Son olarak, Kabil'deki bir özel televizyon binasına geçen ay saldırı düzenlenmişti.

Ülkede yıl içinde kanlı terör örgütleri DEAŞ ve Taliban'ın gerçekleştirdiği onlarca saldırıda 1000'den fazla insan yaşamını yitirdi. Mayıs ayında diplomatik temsilcilerin bulunduğu bölgede patlatılan yüzlerce kiloluk bomba, 150'den fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Hafta sonu istihbarat merkezine yürüyerek gelen bir DEAŞ'lı terörist üstündeki patlayıcıları infilak ettirmiş ve en az altı kişi ölmüştü.

Afganistan'da terör saldırısı! Onlarca ölü var... ile ilgili etiketler Afganistan Kabil terör
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.