Afganistan'da korkutan gelişme: İçinde sivillerin olduğu uçağa ateş açtılar

Afganistan'dan Batılı ülkelerin tahliyeleri sürerken tedirgin eden bir gelişme yaşandı. İçinde Afgan sivillerin olduğu italyan uçağına ateş açıldı. Açılan ateş sonrası uçak hasar almazken İtalyan Savunma Bakanlığı olayı doğruladı.

Afganistan'dan NATO güçlerinin çekilmeye başlamasından sonra ülkede kontrolü ele geçiren Taliban, 31 Ağustos'a kadar tahliyelerin tamamlanmasını beklediğini açıklamıştı. Taliban ayrıca, Afganistanlıların ülkeden ayrılmasına izin vermeyeceğini de belirtmişti.

Reuters'ın haberine göre; Afganistan'ın başkenti Kabil'den kalkan İtalyan uçağına ateş açıldı. Afgan sivilleri taşıyan uçağa kalkıştan dakikalar sonra ateş açıldı.

İtalya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, olayı doğrularken uçağın hasar görmediğini de sözlerine ekledi.

Uçakta seyahat eden bir İtalyan gazeteci, uçakta yaklaşık 100 Afgan sivilin olduğunu söyledi.

Afganistan'da korkutan gelişme: İçinde sivillerin olduğu uçağa ateş açtılar ile ilgili etiketler Afganistan uçak sivil afgan ateş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.