Afganistan'da kadınlar Taliban'a karşı ayaklandı: Biber gazıyla müdahale ettiler

Afganistan'da kadınlar Taliban'ın yaptığı düzenlemelere karşı protesto düzenledi. Kabil'de düzenlenen protestoya Taliban güçleri biber gazıyla müdahale etti. Taliban, Afganistan'da yönetimi ele geçirdikten sonra kadınların haklarını kısıtlayan birçok düzenlemeye imza atmıştı.

Taliban güçleri Afganistan’ın başkenti Kabil’de eğitim ve çalışma hakkı için protesto düzenleyen kadınlara biber gazıyla müdahale etti.

T24'ün Guardian'dan derlediği habere göre, Kabil’de pazar günü Kabil Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık 20 kadın, hakları için eylem düzenledi. AFP’ye konuşan üç protestocu, daha sonra Taliban güçlerinin protesto yerine geldiğini ve grubu dağıttığını söyledi.

Kadınlar, Taliban’ın biber gazı sıktığını anlattı.

2021’in ağustos ayında Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, özellikle kadınlar ve kız çocuklarının temel haklarını kısıtlamaya başlamıştı. Taliban yetkilileri, kamuda çalışan kadınların işe dönmesine izin vermemiş, ülkenin dört bir yanında çok sayıda kız çocuğu okula dönememişti. Kadınların, yanlarında erkek bir akrabaları olmadan uzun yolculuğa çıkması da yasaklanmıştı. Yetkililer, kadınların televizyonda dizilerde görünmesini de yasaklamıştı

Afganistan'da kadınlar Taliban'a karşı ayaklandı: Biber gazıyla müdahale ettiler ile ilgili etiketler Afganistan Kadın Taliban protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.