Afganistan'da General Dostum'a bağlı birliklerin teslim olma görüntüleri!

Afganistan'ın dört bir yanından Taliban'a teslim olanların görüntüleri gelmeye devam ediyor. Sabah ülkenin güneyindeki bir üsteki askerlerin toplu olarak teslim olduğu görüntülerden sonra bu kez de Türklerin yaşadığı ülkenin kuzeyindeki General Dostum'un birlikleri topluca teslim olurken görüntülendi. Türkiye'nin General Dostum ile iyi ilişkileri var.

Bu sabah ülkenin güneyinde bulunan Kandahar'da topluca teslim olan Afgan ordusuna ait üsteki askerlerin videosunun ardından yeni teslim görüntüleri gelmeye devam ediyor.

BU KEZ DE ÜLKENİN KUZEYİNDEN TESLİM GÖRÜNTÜLERİ GELDİ

Ülkenin her yanında Taliban, ilçe ve illeri ele geçirmeye devam ediyor. Bu kez de ülkenin, nüfusu genelde Özbek ve Türkmenlerden oluşan kuzeyinde insanların silahlarıyla birlikte topluca teslim olduğu görüntüler medyaya servis edildi. 

TÜRKİYE İLE İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLAN İNSANLAR TESLİM OLDU

Teslim olan silahlı Afganların ise Türkiye'nin de iyi ilişkiler içinde olduğu bilinen General Dostum'a bağlı birlikler olduğu iddia edildi. 

General Dostum'a bağlı birliklerin, Özbek ve Türkmenlerin yaşadığı ülkenin kuzeyinde Taliban'a teslim olduğu görüntüler ise kameralar tarafından kaydedildi. 

Taliban, Afganistan'ı 1990'lardaki gibi kontrol edebilmek ve yönetebilmek adına Kabil'e doğru ilerleyişini sürdürüyor. 

Afganistan'da General Dostum'a bağlı birliklerin teslim olma görüntüleri! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban general teslim dostum

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.