Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti!

Afganistan'da Kunduz vilayetindeki Şii'lere ait bir camide bombalı saldırı düzenlendi. Yaşanan olayda, en az 100 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde Cuma namazı vaktinde bir camide düzenlenen bombalı saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 100'Ü GEÇTİ

Saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu ifade eden Mücahid, Taliban güçlerinin bölgeye ulaştığını ve saldırıyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti. Yerel yetkililere göre saldırıda 100'den fazla kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de yaralandı. 

"ÇOK SAYIDA KARDEŞİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ YA DA YARALANDI"

Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kunduz şehrinin Sayed Abad bölgesinde Şiilerin camisinde patlama meydana geldi. Saldırıda çok sayıda kardeşimiz saldırıda şehit düştü ya da yaralandı" ifadesini kullandı.

HAİN SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Görgü tanıklarının intihar eylemi olduğunu belirttiği saldırıyı üstlenen olmadı. Saldırının yapıldığı camiye giden yollar, Taliban güçleri tarafından kapatıldı. Afganistan'da geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

 İşte bombalanan camiiden ilk görüntüler...

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti!

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti! - Resim : 2

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti! - Resim : 3

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti! - Resim : 4

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti! - Resim : 5

Afganistan'da camiye bombalı saldırı! Ölü sayısı 100'ü geçti! ile ilgili etiketler Afganistan Saldırı camii
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.