Afganistan'da 15 Temmuz Hatıra Ormanı: 251 ağaç dikilerek başlandı!

Neredeyse tüm ülkelerin misyonlarını, vatandaşlarını ve diplomatlarını adeta kaçırırcasına geri çektiği Afganistan'da, Kabil kırsalında Türk Büyükelçiliği tören düzenledi. Bu anlamlı girişim, hem Orta Asya'daki FETÖ yapılanmalarına, hem de Afganistan'dan çekilenlere bir güç gösterisi olarak yorumlandı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenleri anma törenleri, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Qargha Gölü yakınlarındaki Hatıra Ormanı’na 251 ağaç dikimi ile başladı.

15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler Afganistanda gerçekleştirilen törenlerle anılıyor. Başkenti Kabil’de Qargha Gölü yakınlarında bulunan Hatıra Ormanı’nda hayatını kaybedenler için ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Anma töreni Hatıra Ormanı’na 251 ağacın dikilişiyle başladı. Anma töreninde Türkiye Büyükelçisi, TİKA, Kızılay ve Türk Hava Yolları Afganistan temsilcileri ve Afganistan ziraat bakanlığı yetkilileri katıldı.

'SADECE BÜYÜKELÇİLİĞİMİZLE DEĞİL TÜM KURULUŞLARIMIZLA BURDAYIZ'

Türkiye’nin Kabil Afganistan Büyükelçisi Cihad Erginay yaptığı açıklamada, 'Burada tüm 15 Temmuz şehitlerimiz adına ağaç dikme yapıyoruz, 251 ağacımızı bu gördüğünüz bölgeye diktik ve dikmeye de devam ediyoruz bütün arkadaşlarımızla birlikte. Bugün, burada bulunan Kabil’de, Afganistan’da görev yapan sadece büyükelçiliğimiz değil, bütün bağlı kuruluşlarımızla beraber buradayız' dedi.

İKİ HALKIN İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİ

Törene katılan Afganistan Tarım Bakanlığı Tabii Kaynaklar Genel Müdürü Mohammad Rafi Qazizadah, 'Şehitler anma töreni nedeniyle hem tabiatın güzelleşmesi hem de böylece iki halkın kültürel ilişkilerinin derinleşmesine şahit oluyoruz. Bugün bu programı düzenledikleri için teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA AĞAÇ DİKİLECEK

Türkiye’nin Afganistan’da faaliyet gösteren birçok korumu bu anlamda desteklerini sürdürüyor. Türk Hava Yolları ve TİKA temsilcileri, seneye 2 bin ağaç dikeceğini söyledi.

Afganistan'da 15 Temmuz Hatıra Ormanı: 251 ağaç dikilerek başlandı! ile ilgili etiketler Afganistan Türkiye 15 Temmuz Orman Ağaç Büyükelçilik 251

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.