Afganistan 20 yıl geriye gitti! Hırsızlara uygulanan 'el kesme' cezası geri geldi! Ama bir farkı var...

Afganistan'da yönetimi ele geçiren taliban kurduğu yeni hükümette kuralları tek tek açıklamaya devam ediyor. Son olarak Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi, hırsızlar için uygulanacak cezayı duyurdu. Turabi, verdiği ılımlı mesajlara rağmen, hırsızlık yapan kişiye el kesme cezas uygulanacağını söyledi.

Afganistan'da kurulan yeni hükümet ile birlikte kurallar da tek tek değişiyor. 

Kadınlar için uygulanan skandal yasakların ardından şimdi de hırsızlık suçuna verilecek ceza açıklandı. 

20 YIL ÖNCEKİ CEZA GERİ GELDİ

Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi 20 yıl önce hırsızlar için uygulanan 'el kesme' cezasının geri geleceğini açıkladı.

Ülkenin başkenti Kabil'de The Associated Press'e konuşan Turabi, 'Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam'a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran'a göre yapacağız' dedi.

 

CEZA STADYUMLARDA YAPILMAYABİLİR

Turabi bu cezanın Taliban'ın ilk döneminden farklı olarak stadyumlarda yapılmayabileceğinin altını çizdi.

AFGANİSTAN'DA TALİBAN HAKİMİYETİ NASIL BAŞLADI?

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

 

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

 

Afganistan 20 yıl geriye gitti! Hırsızlara uygulanan 'el kesme' cezası geri geldi! Ama bir farkı var... ile ilgili etiketler Taliban hırsız Afganistan Ceza el kesme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.