Afgan ordusunun Taliban'a teslim olma görüntüleri ortaya çıktı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın başlattığı 'Afganistan'dan çıkma planı' son hızıyla sürüyor. Açıklamadan beri ise Taliban alan ve güç kazanmaya devam ediyor. Trump'ın planını üstlenen yeni ABD Başkanı Biden ise sadece tam çekilme tarihini öteleyerek 11 Eylül' e erteledi. Şu ana kadar ABD güçlerinin yarısı Afganistan'ı terk etmiş durumda. Türkiye hariç NATO ülkeleri de ABD'nin yolunu izliyor. Kritik hava desteğini kaybeden ve kendini terk edilmiş bulan Afgan ordusu ise teslim olmaya başladı.

'Bir daha asla ulus inşa etmiyoruz' demişti eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin örtülü veya resmi yollarla çıkarları olan coğrafyalardaki milletler üzerinde uyguladığı toplumsal mühendislik çalışmalarını kastederek. 

Trump'ın başlattığı çekilme süreci Biden ile tam gaz devam ediyor.

ABD'YE YARDIM ETMİŞ TÜM AFGANLAR CEHENNEMİ YAŞIYOR

Hiçbir mutabakat veya barış anlaşması sağlanmadan, aceleyle çıktıkları Afganistan'da ise, ABD'ye yardım eden tüm Afganlar tek tek Taliban tarafından avlanmaya devam ediliyor. ABD'ye casusluk dahil birçok hizmette bulunmuş Taliban karşıtı Afganlar ise 'Özel vizeye' tabi tutularak ABD'ye gidecekleri günü bekliyorlar. Kimisinin yıllardır beklediği ABD vizesini beklerken taliban tarafından katledilen çok sayıda Afgan vatandaşı var.

TALİBAN GİDEREK GÜÇLENİYOR

Taliban ise giderek güç ve alan kazanmaya devam ediyor. Kabil ve çevresindeki resmi Afganistan hükümeti ise Türkiye hariç herkes tarafından ortada bırakılmış durumda. Bugüne kadar abd güçlerinin %50'si Afganistan'ı terk etmiş bulunuyor. 

ABD ordusunun çekilmesiyle özellikle istihbarat ve kritik hava desteğini kaybeden Afgan Ordusu ise Taliban karşısında çaresizliğini koruyor. 

ABD'NİN ARAÇ GERECİYLE TALİBAN'A TESLİM OLDULAR

Medyaya sızan görüntülerde Afgan askerleri bir şehrin girişinde toplu olarak ABD'nin kendilerine temin ettiği zırhlı araçlar, silahlar ve mühimmatla birlikte Taliban'a teslim olduğu görülüyor. 

Afgan ordusunun Taliban'a teslim olma görüntüleri ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Afganistan Ordu ABD NATO Taliban teslim oldu teslim afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.