Afgan ordusu, Taliban'a 'karşı saldırı' gerçekleştirecek!

Afganistan hükümeti yetkilileri, ülkenin hızla uçuruma doğru gitti bu günlerde bazı açıklamalarda bulundu. Taliban'ın saldıracağını öngöremediklerini açıklayan güvenlik yetkilisi, karşı saldırıya geçeceklerini ekledi. Bu açıklamanın ardından Taliban, Doğu Türkistan sınırını işgal etti...

NATO'nun çekilmesinin ardından, Afganistan her geçen saniye Taliban'ın kontrolüne biraz daha giriyor. Bu gidişe 'dur' demek isteyen Afganistan yönetimi ise Taliban karşısında toprak kaybeden ve mevzileri bırakıp kaçma aşamasına gelen güçlerini karşı saldırıya hazırlıyor. 

AFGAN HÜKÜMETİ: TALİBAN'IN SALDIRACAĞINI ÖNGÖREMEDİK

Rus merkezli RIA haber ajansına konuşan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ulusal güvenlik danışmanı Hamdullah Mohib, Afganistan ordusunun Taliban'ın son saldırganlığını öngöremediğini aktardı. 

Afgan ordusu, Taliban'a 'karşı saldırı' gerçekleştirecek!

KARŞI SALDIRIYA GEÇECEĞİZ

Taliban'ın giderek hızlanarak toprak kazanmaya devam etmesi konusunda ise 'Öngöremedik, ancak durumu toparlamak için ülkenin kuzeyinde 'kesinlikle' bir karşı saldırı başlatacağız' dedi.

TALİBAN İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Bu açıklama yapıldıktan sonra ise ülkenin kuzey doğusunun tamamen Taliban kontrolüne geçtiği ve Çin'in kontrolündeki Doğu Türkistan bölgesi sınırında artık Taliban'ın bulunduğu bilgisi geldi. 

Afgan ordusu, Taliban'a 'karşı saldırı' gerçekleştirecek! ile ilgili etiketler Afganistan Ordu Taliban öngöremedik karşı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.