Afgan ordusu karşı saldırıya geçti! 2 ilçe Taliban'dan kurtarıldı!

Afganistan'da hükümetin Taliban'la masaya eşit şekilde ve daha iyi bir elle oturmak için karşı saldırıya geçmesi, Taliban tarafından rüşvetle komşu ülkelere kaçmaya ikna edilen binlerce askere rağmen ilk meyvelerini veriyor. Daha önce de halkın desteğiyle iki ilçe kurtarılmıştı. Ardından Afgan Özel Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonda Taliban İstihbarat Şefi öldürülmüştü. Bugün ise iki ilçenin daha geri alındığı açıklandı.

Afganistan'da 2 ilçe daha Taliban'dan geri alındı. 

 

AFGAN ORDUSU KARŞI SALDIRIYA GEÇTİ

Afganistan Savunma Bakanlığı, Taliban'ın kontrol ettiği ilçeleri geri almak için operasyonların devam ettiğini açıkladı.

Afgan hükümeti, masaya daha güçlü bir elle oturmaya ve eşit şartlarda uzlaşmak istiyor. SuperHaber, Afganistan'ın karşı saldırıya geçeceğini önceden yazmıştı. 

 

2 İLÇE GERİ ALINDI, ÇOK SAYIDA MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Bu kapsamda Bamyan'ın Kahmard ve Pervan'ın Şeyh Ali ilçelerinin Taliban'dan geri alındığı aktarılan açıklamada, operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüğü bildirildi.

Afgan ordusu karşı saldırıya geçti! 2 ilçe Taliban'dan kurtarıldı!

Açıklamada, operasyon sonucu çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği kaydedildi.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

AFGANİSTAN'DA ŞİDDET TIRMANMAYA DEVAM EDİYOR

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi.

Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergahı olan Hayratan Sınır Kapısı'nı iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda Gazni vilayetine yoğunlaştı.

Afganistan'da ilerleyişine devam eden Taliban, 8 Temmuz'da ülkenin İran sınırındaki İslam Kale ve 14 Temmuz'da da Pakistan sınırındaki Spin Boldak Sınır kapılarını ele geçirmişti.

Taliban; Badahşan, Tahar, Gazni, Herat, Kandahar ve Badgis vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

AA muhabirinin yerel yetkililerden edindiği bilgiye göre, Taliban 407 ilçenin 160'tan fazlasını, merkezleri dahil kontrol altında tutuyor.

 

Afgan ordusu karşı saldırıya geçti! 2 ilçe Taliban'dan kurtarıldı! ile ilgili etiketler Afganistan Ordu Taliban afgan ordusu hükümeti ilçe karşı saldırı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.