Afgan imamın Ayasofya sevinci

Danıştay kararıyla müze statüsü düşürülen ve camiye dönüştürülerek 86 yıl sonra yeniden tamamıyla ibadete açılan Ayasofya, Müslüman dünyasında büyük sevinçle karşılandı.

Ayasofya'nın 86 yıl sonra asli hüviyeti camiye dönüştürülmesi Afganistan'da da büyük sevinçle karşılandı.

Herat kentinde imam Seyit Monir Munawer'in Cuma hutbesinde "Kahraman Türk milletini ve İslam dünyasını tebrik ederim" diye başlayıp gözyaşları içinde cemaate Ayasofya'yı anlatması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

"YÜCE ALLAH ERDOĞAN'I KORUSUN"

İmam Munawer, Başkan Erdoğan'a dua ederek "Allah'ın sözleri Avrupa'nın kenarında Ayasofya'nın minarelerinden Türkiye'nin göklerinden yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin reisi Tayyip Erdoğan sayesinde, yüce Allah onu korusun, Ayasofya'yı camiye çevirdi. Müslümanlar secdede şunu desinler diye; Allah'ım sen bizim Rabb'imizsin. Ben kahraman Türk milletini ve dünyada bütün Müslümanları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Afgan imamın Ayasofya sevinci

Afgan imamın Ayasofya sevinci ile ilgili etiketler İmam Afganistan Ayasofya Seyit Monir Munawer afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.