Afgan Hava Kuvvetleri mensubu bir pilot, Kabil'de öldürüldü!

Afgan Hava Kuvvetleri'nde görev yapan bir pilot, Kabil'de Taliban militanları tarafından suikaste uğradı. Pilotun hayatını kaybetmesinin ardından Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ferdevs Faramarz basın açıklaması yaptı. Taliban, saldırıyı üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hava Kuvvetleri'nde çalışan bir pilot uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Kabil Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ferdevs Faramarz, basına yaptığı açıklamada, Afgan Hava Kuvvetlerinde çalışan bir pilotun Kabil'in 8. Polis Bölgesi'nde kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradığını söyledi.

TALİBAN ÜYELERİ KAÇTI

Saldırı sonucu söz konusu pilotun yaşamını yitirdiğini ifade eden Faramarz, saldırganların bölgeden kaçtığını belirtti. Saldırıyı Taliban üstlendi.

ÜLKEDE ŞİDDET OLAYLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kabil'de dün de düzenlenen bombalı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmişti.

Afganistan'da barış süreci belirsizliğini korurken güvenlik güçleri ile Taliban arasındaki şiddetli çatışmalar devam ediyor.

TALİBAN'IN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Taliban, haziranın son haftasında başlattığı saldırılarda Özbekistan ve Tacikistan sınırındaki ilçelerin tamamına yakınını ele geçirdi.

Özbekistan'a açılan en önemli ticaret güzergahı olan Hayratan Sınır Kapısı'nı iki yönden kuşatan Taliban, güneybatıda ise Gazni vilayetine yoğunlaştı.

Afganistan'da ilerleyişine devam eden Taliban 8 Temmuz'da ülkenin İran sınırındaki İslam Kale Sınır Kapısı’nı ele geçirmişti.

Taliban, Badahşan, Tahar, Gazni, Herat ve Badgis vilayetlerinde şiddetli saldırılarla baskısını artırdı.

Afganistan İçişleri Bakanlığına göre, son 3 haftada 14 ilçe Taliban'dan geri alınırken hiçbir ilçe kalıcı bir şekilde tamamen örgütün kontrolünde bulunmuyor. Taliban ise bu rakamın 170'i geçtiğini iddia ediyor.

ÜLKENİN YARISINA YAKINI TALİBAN TARAFINDAN ELE GEÇİRİLDİ

AA muhabirinin yerel yetkililerden aldığı bilgiye göre, Taliban 407 ilçenin 150'den fazlasını merkezleri dahil ele geçirmiş bulunuyor. Taliban ise kontrolündeki ilçe merkezi sayısının 240'ı geçtiğini savunuyor.

Badgis vilayet merkezini ele geçirmek için saldırı başlatan Taliban, yıllar sonra ilk kez vilayet merkezini hedef almış bulunuyor.

Militanlar 2015'te de ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinin merkezini kısa süreliğine kontrol altına almıştı.

Afgan Hava Kuvvetleri mensubu bir pilot, Kabil'de öldürüldü! ile ilgili etiketler Afganistan Kabil Pilot Hava Kuvvetleri
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.