Afgan halkı, Taliban'a karşı savaşmak için silahlanmaya başladı!

Taliban durdurulamaz ilerleyişi sürdürüyor ve Afgan halkı için çember giderek daralıyor. 2001 öncesinde olduğu gibi Afganistan'ın kontrolünü ele geçirmek için önünde çok az engel kalan Taliban, saldırılarını şiddetlendirerek artırıyor. Taliban, halihazırda Afganistan'ın %70'ini işgal etmiş durumda. Şu anda en az 10 ilçe saldırı yaşandığı bilgisi aktarılıyor. NATO'nun kaderine terk ettiği Afgan halkı ise Talibanla savaşmak için silahlanmaya başladı.

Ülkede bir yandan barış sürecinin belirsizliği sürerken diğer yandan saldırılar devam ediyor. 

TALİBAN, ÜLKENİN %70'İNİ İŞGAL ETMİŞ DURUMDA

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Taliban kent merkezleri hariç ülke topraklarının yüzde 50 ila 70'ini elinde bulunduruyor.

Taliban, ülke genelinde 407 ilçeden 130'dan fazlasını, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmiş durumda. Bunlardan 60 kadarındaki bazı beldeler halen Afgan güvenlik güçlerinin kontrolünde ve bu beldelerin sayısı her geçen dakika azalmaya devam ediyor.

HALK, TALİBAN'A KARŞI SAVAŞMAYA KARAR VERDİ

NATO'nun çekilmesine paralel olarak artan Taliban saldırılarına karşı Afgan halkı hazırlık yapmaya başladı.

Afganistan'da birçok şehirde halk, örgütün saldırılarını artırması üzerine Taliban'a karşı savaşmak için silahlanmaya başladı.

Halk, Taliban'ın 2001 öncesindeki gibi ülkeyi yönetmesinin önüne geçmek için ordu ve emniyet güçleri ile birlikte savaşacaklarını belirtiyor. Önde gelen bazı politikacılar, mevcut koşullarda ülkeyi savunmak için sivillerin silaha sarılmasının gerekli olduğunu dile getiriyor.

TERÖR ÖRGÜTÜ SAYISI 1'DEN 32'YE ÇIKTI!

ABD, 2001'de Afganistan'a girdiğinde Afganistan'da tek bir terör örgütü vardı: Taliban. 20 yıl sonra ABD geri çekilirken bu sayı 1'den 32'ye çıkmış durumda. 

ŞU ANDA 10 İLÇE SALDIRI ALTINDA

Ülkenin kuzeyinde yer alan Tahar'da Taliban militanları en az 10 ilçeye saldırı başlatmış durumda. Afgan basını, Taharlıların, kentteki diğer bölgelere yönelik olası saldırılara karşı hazırlık yaptıklarını aktarıyor.

Afgan halkı, Taliban'a karşı savaşmak için silahlanmaya başladı! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Saldırı NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.