Afgan halkı silahlanıp ordusuna destek verdi: İlk zafer geldi!

Dün silahlanma kararı alan Afgan halkı, sözünde durdu. Bugün bulabildiği her silahla Afgan ordusuna destek veren Afgan halkı kameralara yansıdı. Orduyla beraber çatışma bölgelerine giden halk, Taliban'ın yakın zamanda işgal ettiği bir bölgeyi geri alarak kurtardı.

Amerikan birliklerinin bir anda geri çekilmesi, hassas ve zor kurulmuş güç dengelerini Taliban lehinde sarsmıştı. ABD unsurlarının yarısı halihazırda Afganistan'ı terk etmiş durumda. 11 Eylül'de tamamen gitmiş olmaları planlanıyor. 

Türk ordusu ise Kabil Havalimanı'nda güvenliği sağlamaya devam edecek gibi görünüyor. 

HALK, DÜN SİLAHLANMA KARARI ALMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Taliban'ın giderek güç ve alan kazanmasının ardından dün, Afgan halkı silahlanarak Taliban'a karşı kendi kaderlerini kendi ellerine alma kararı almıştı.

Afgan halkı silahlanıp ordusuna destek verdi: İlk zafer geldi!

SÖZDE KALMADI, HALK ORDUSUYLA BİRLİKTE SAVAŞTI 

Bugün Afganistan'ın batısındaki Herat bölgesinde Afgan halkı silahlanarak Afgan ordusuna destek olmak için çatışma bölgesine gitmeye başladı.

Afgan halkı silahlanıp ordusuna destek verdi: İlk zafer geldi! - Resim : 2

TALİBAN UZUN SÜREDİR İLK DEFA ALAN KAYBETTİ

Silahlı halkın ve resmi Afgan ordusunun geçtiğimiz saatlerde Taliban'ın işgal ettiği bir yöreyi geri aldıkları bilgisi geldi. 

Afgan halkı silahlanıp ordusuna destek verdi: İlk zafer geldi! - Resim : 3

 

 

 

Afgan halkı silahlanıp ordusuna destek verdi: İlk zafer geldi! ile ilgili etiketler Afganistan Halk Taliban ABD Türkiye silahlandı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.