Afgan gazeteci gözyaşları içinde ABD'ye sordu: Cumhurbaşkanım nerede?

ABD'nin çekilmesi üzerine Afganistan'da oluşan kaos zincirinde Gazeteci Nazira Karimi, kaçan Afganistan eski Cumhurbaşkanı'nın nerede olduğunu ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'e gözyaşları içinde sordu.

Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler, tüm dünyanın gündeminde. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby de son gelişmeler üzerine bakanlık binasında bir basın toplantısı düzenledi.

TALİBAN'DAN KAÇMIŞ

Toplantıya ise Afgan muhabir Nazira Karimi'nin duygu dolu sözleri damga vurdu. Karimi, 1990'larda Taliban nedeniyle ülkesinden kaçtığını söyleyip, Afganistan'da kontrolün yeniden Taliban'a geçmesine izin verilmesine isyan etti.


"BENİM CUMHURBAŞKANIM NEREDE?"

Karimi, Taliban'ın Kabil'e girmesinden önce Afganistan'dan ayrılan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin nereye gittiğini bilmek istediğini söyledi. Bu anlarda duygulanan gazeteci, "Benim eski Cumhurbaşkanım Gani nerede?" dedi. Ayrıca Eşref Gani'nin insanlara veda etmesini beklediğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti.

"NEREDE OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM"

Pentagon Sözcüsü Kirby ise Naziri'nin sorusuna, "Eşref Gani'nin nerede olduğu hakkında konuşamam. Bunu yapamam. Ama söylemeliyim ki hepimiz endişenizi ve korkunuzu anlıyoruz." sözleriyle yanıt verdi.

Afgan gazeteci gözyaşları içinde ABD'ye sordu: Cumhurbaşkanım nerede? ile ilgili etiketler gazeteci ABD afgan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.