Afgan askerleri sınırın Tacikistan tarafına kaçmak zorunda kaldı!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'nun Afganistan'dan çekileceğini açıkladığı andan itibaren, Taliban güç ve alan kazanmaya devam ediyor. Günlerdir Afgan ordusunun teslim olma videoları basını çalkalarken bir kötü haber daha geldi. Aktarılan bilgilere göre, Taliban Afganistan'ın Tacikistan sınırını kontrolü altına aldı. Afgan ordusu sınırın Tacikistan tarafına kaçmak zorunda kaldı.

Herkes kaderine terk ederken Türkiye'nin kalmak istediği Afganistan, ısınmaya devam ediyor.

AFGAN ASKERLERİ TACİKİSTAN'A KAÇTILAR

TRT World'ün aktardığı bilgiye göre, Taliban milisleri, Afganistan'ın Tacikistan sınırını kontrolleri altına aldı. Sınır hattındaki mevzilerde bulunan Afgan ordusuna mensup askerler ise kaçmaya başladılar. 

Bazı Afgan askerlerinin ise sınırın Tacikistan tarafına kaçmak zorunda kaldığı bildiriliyor.

AFGANİSTAN ELDEN GİDİYOR: TALİBAN İLERLEYİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

ABD unsurlarının en az yarısı Afganistan'ı terk etmiş halde ve NATO birlikleri, Taliban ve Afgan hükümeti arasında en ufak bir barış anlaşması bile imzalayamadan geri çekiliyorlar.

Bunu kendi başarısı olarak gören Taliban ise daha fazla kaynak ve militan bulmaya, güçlenmeye ve alan kazanmaya devam ediyor.

Bir süredir basına sızan Afgan ordusunun mevzilerini bırakma ve teslim olma görüntüleri dünyanın gündemine oturmuştu.

Afgan ordusu, NATO'nun çekilmesiyle en kritik avantajı olan hava ve istihbarat desteğinden mahrum kalmış durumda.

 

Afgan askerleri sınırın Tacikistan tarafına kaçmak zorunda kaldı! ile ilgili etiketler Afganistan asker Taliban Tacikistan sınır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.