Hava durumu turuncu kod nedir? Meteoroloji yeşil, kırmızı, sarı kodlu alarm nedir?

Meteoroloji tarafından İstanbul ve Ankara için yapılan uyarıların ardından birçok kentte sağanak yağış etkili aldu. AFAD tarafından yapılan açıklamada ise, "sel su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir" denildi. Diğer taraftan AFAD tarafından 5 kent için turuncu kodlu yarı geldi. Yapılan haberlerin ardından sarı, kırmızı, yeşil ve  turuncu kodlu alarmın ne olduğu merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Hava durumu turuncu kod nedir? Meteoroloji yeşil, kırmızı, sarı kodlu alarm nedir?

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul ve Ankara dahil çok sayıda kentte sağanak yağış etkili oldu. AKOM ve Ankara Valiliği kuvvetli yağışlar nedeniyle peş peşe uyarılarda bulunurken, Meteoroloji'den 9 kent için sarı alarm verildi. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre yarın için İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'ya turuncu kodlu uyarı geldi. Yapılan haberlerin ardından sarı, kırmızı, yeşil ve  turuncu kodlu alarmın ne olduğu merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Hava durumu turuncu kod nedir? Meteoroloji yeşil, kırmızı, sarı kodlu alarm nedir? Ayrıntılar haberimizde... 

Hava durumu turuncu kod nedir? Meteoroloji yeşil, kırmızı, sarı kodlu alarm nedir?

AFAD SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: TURUNCU KOD ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara (Edirne hariç), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük ve Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde Tekirdağ çevreleri ve İstanbul'un batı kesimlerinde (Çatalca ve Silivri çevreleri), öğleden sonra Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Ankara çevreleri ile Kütahya'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ACİL SEL DURUMLARINDA YAŞADIĞINIZ BÖLGEYE GÖRE AŞAĞIDAKİ NUMARALARI ARAYABİLİRSİNİZ

ATAŞEHİR: 0216 570 50 00

KADIKÖY: 0 216 542 50 00

KARTAL: 444 4 578

ÜMRANİYE: 444 9 822

ÜSKÜDAR: 444 0 875

PENDİK: 444 81 80

SANCAKTEPE: 311 11 11

AFAD TURUNCU KOD NEDİR? METEOROLOJİ YEŞİL, KIRMIZI, SARI KODLU ALARM NEDİR?

Yeşil: Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

Sarı: Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Turuncu: Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Kırmızı: Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

Hava durumu turuncu kod nedir? Meteoroloji yeşil, kırmızı, sarı kodlu alarm nedir? ile ilgili etiketler AFAD Meteoroloji kırmızı alarm Sarı alarm turuncu kodlu uyarı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.