Af talebi kabul edildi! Nazlıaka yeniden CHP'de

Mart 2016'da Atatürk portresi tartışması sonrasında CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebi CHP Parti Meclisi'nde kabul edildi.

CHP Parti Meclisi bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı. CHP Genel Merkezi'nde olağanüstü gündemle toplanan Parti Meclisi'nde gündem konularından biri Aylin Nazlıaka'nın da aralarında bulunduğu bazı isimlerin bağışlanıp partiye dönmeleri oldu.

PARTİYE DÖNMESİ ONAYLANDI

Yapılan gizli oylamada Aylin Nazlıaka'nın partiye dönmesi oylandı. Oylama sonucunda Aylin Nazlıaka'nın partiye dönüşü kabul edildi.

Yapılan oylama sonucunda kullanılan oy sayısı 51, kabul oyu 28, red oyunun ise 23 olduğu açıklandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın partiden kesin ihracına oy çokluğuyla karar vermişti.

AYLİN NAZLIAKA'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Kararı, Habertürk muhabiri Ömer Topsakal'a değerlendiren Nazlıaka, 4 yıllık süreçte partisiyle ilişkisini koruduğunu belirterek "Yaklaşık 4 yıl süren bu süreçte zaten partimden hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmasından dolayı da çok mutluyum. Türkiye'nin CHP'ye, CHP'nin de herkesi kucaklayan bir parti olmaya ihtiyacı var. Başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve bu kararın alınmasına katkı sağlayan Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Partimin bir neferi olarak, aydınlık Türkiye için çalışmaya devam edeceğim." dedi.

Af talebi kabul edildi! Nazlıaka yeniden CHP'de ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Habertürk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.