Murat Kapki'den iddialara ilk yanıt

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Yılın Medya Oscarları' töreninde Olay TV'nin finansörlerinden Murat Kapki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden plaket aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakınlığıyla da tanınan Kapki'nin Erdoğan ile poz verme karışılığında 2 milyon TL'lik 'sponsorluk' ödemesi yaptığı iddia edildi. Hakkındaki iddialara ilişkin gazeteci Cüneyt Özdemir'e konuşan Kapki, ''Söz konusu iddialar yalan ve iftira'' açıklamasında bulundu.

Advertcity isimli reklam şirketi, henüz yeni kurulmasına rağmen İstanbul'un birçok noktasında kiraya çıkardığı reklam alanları ile dikkat çekti. Kısa süre sonra şirketin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimler tarafından kurulduğu belirlendi.

Geçtiğimiz aylarda yeni bir oluşumla yayın hayatına başlayan fakat ortaklar arasındaki "siyasi" anlaşmazlık nedeniyle kapanan Olay TV'nin de bu şirket üzerinden fonlandığı iddia edildi.

İmamoğlu'nun kanalı, yakın dostları olan Hüseyin Köksal ve kardeşi ile Murat Kapki'nin kurduğu reklam şirketleri üzerinden finanse ettiği iddiası uzun süredir medya kulislerinde dillendiriliyordu. Cavit Çağlar ise bu medya ortaklığına kanalının isim hakkı ve markası ile katılmıştı.

KAPKİ'YE KÜLLİYE'DE ÖDÜL 

Tüm bu gelişmelerin ışığında, geçtiğimiz gün Cumhuraşkanlığı Külliyesi'nde Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) 'Yılın Medya Oscarları Töreni'nde ilginç bir detay dikkat çekti.

İmamoğlu adına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalefet yapmak amacıya medya sektörüne finansman sağladığı öne sürülen Murat Kapki bu törende bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden plaket aldı.

Diğer yandan, Kapki'nin söz konusu poz için organizasyona sponsor olduğu ve 2 milyon TL'lik ödeme yaptığı ortaya çıktı.

KAPKİ'DEN İDDİALARA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

Söz konusu iddialar üzerine gazeteci Cüneyt Özdemir'e açıklama yapan Kapki, ''Hakkımda belli bir kısım medyada yer alan haberlerin tamamı yalan iftira ve itibar cellatlığından ibarettir.'' ifadelerini kullandı.

Özdemir'in konuya ilişkin paylaşımı şöyle;

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.