Adolf Hitler gerçekten Arjantin'e kaçtı mı? FBI belgeleri bu konuda ne diyor?

FBI, resmi web sitesinde 2. Dünya Savaşı'nın bitmesinden sonra Hitler'in Arjantin'in And Dağları'nda uzun yıllar yaşadığını ve FBI'ın da bundan haberdar olduğunu açıklayan belgeler yayınladı.

HİTLER'İN SAVAŞ SONRASI AND DAĞLARI'NDA YAŞADIĞI İDDİASI

Bütün tarih kitaplarında yazdığı gibi Hitler 30 Nisan 1945'te yer altı sığınağında intihar etti. Bedeninin Rusya tarafından bulunduğu da iddialar arasında yer alıyordu. O yıllarda adı Sovyetler Birliği olan günümüz Rusya'sının Hitler'in bedenini alıp Rusya'ya götürdüğü de konuşuluyordu.

Peki Rusya tarihi bilinden farklı anlatmış olabilir mi? Herkesin bildiğini sandığı 'gerçekler' aslında tamamen 'imalathane' ürünü mü?

FBI'ın kendi resmi web sitesi olan FBI.gov'da yayınladığı belgelerde Hitler'in intihar etmediği iddia ediliyor. Resmi FBI belgelerine göre tarihin en meşhur liderlerinden Adolf Hitler'in Almanya'dan kaçtığı ve Güney Amerika'daki And Dağları'nın eteklerinde huzurlu bir yaşam sürdüğü doğrulanıyor.

BELGELERDE NE YAZIYOR?

Los Angeles kaynaklı olarak yayınlanan FBI belgelerinde, bilinmeyen bir denizaltının Arjantin kıyılarına üst düzey Nazi yetkililerini getirdiği yazılıyor. Daha da garip olan bir şey daha var; FBI'ın Hitler'in And Dağları eteklerinde yaşadığını bildiği gerçeği.

fbi

BU BİLGİLERİ FBI'A KİM VERDİ?

Ağustos 1945'te FBI'ın Los Angeles bürosuna gelen mektupta, kimliği belirsiz bir muhbir siyasi sığınma talep ediyor. ABD'li yetkililer bunu kabul edince FBI ajanlarına çok çarpıcı bilgiler vermeye başlıyor.

Muhbir, Hitler'in Arjantin'de olduğunu bildiğini söylüyordu. İddiasına göre Arjantin kıyılarına yanaşan iki denizaltıdan birinde Adolf Hitler ve sevgilisi Eva Braun vardı.

Muhbirin iddiaları öylesine güçlüydü ki FBI yetkilileri ne yapacaklarına karar veremiyordu. İddiaya göre Hitler Arjantin hükümeti tarafından oldukça dostane biçimde karşılanmıştı. Bununla da yetinmeyip saklanmasına da yardım etmişlerdi. Muhbir, Hitler'le ilgili ancak görmüş olan birinin söyleyebileceği fiziksel bilgileri de veriyordu.

Muhbirin ismi FBI tarafından asla açıklanmamıştı. Bazı ajanlar muhbirin verdiği bilgileri ciddiye almaya başlamışlardı bile.

fbi2_1

Hitler'in Arjantin'de nerede olduğuna dair bir görgü tanığının net ifadelerini içeren FBI belgeleri, Adolf Hitler ve sevgilisi Eva Braun'un Berlin'de izbe bir sığınakta ölmediğinin bir başka delili olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Buenos Aires'teki bir Donanma Ateşesi, 1945 yılında Washington'a Hitler ve Eva Braun'un Arjantin'e gelme ihtimalinin yüksek olduğunu bildirmişti. Hitler'i taşıdığı iddia edilen U-530 denizaltısının muhbirin anlattıklarıyla örtüştüğü de böylece ortaya çıkıyordu.

Arjantin'e daha önce gelen eski göçmenler tarafından finanse edilen ve mimar Alejandro Bustillo'ya inşa ettirilen Hitler'in evi ise diğer kanıtlar arasında.

Hitler ve Braun'un kaldığı iddia edilen Arjantin'deki o ev

90bb2119f8f95cb46f6a33b4d29bb273

2009 yılında yapılan DNA incelemelerinde, Rusya'nın Hitler ve Braun'a ait olduğunu iddia ettiği kalıntılar Connecticut Eyaleti'nde arkeolog olan Nicholas Bellatoni tarafından incelendi ve DNA örnekleri Hitler ve Braun'la eşleşmedi. Dolayısıyla şu soruyu sorabiliriz: Hitler ve Eva Braun gerçekten de o sığınakta intihar etmediler mi? Yani diğer bir deyişle Arjantin'de yaşayıp öldükleri iddiları doğru mu?

090928-hitlerkafatasi01.widec_

2009 yılında yapılan DNA incelemelerinde, Rusya'nın Hitler ve Braun'a ait olduğunu iddia ettiği kalıntılar Connecticut Eyaleti'nde arkeolog olan Nicholas Bellatoni tarafından incelendi ve DNA örnekleri Hitler ve Braun'la eşleşmedi. Dolayısıyla şu soruyu sorabiliriz: Hitler ve Eva Braun gerçekten de o sığınakta intihar etmediler mi? Yani diğer bir deyişle Arjantin'de yaşayıp öldükleri iddiları doğru mu?

BÜTÜN BUNLAR MÜMKÜN MÜ?

Bulunan bütü deliller ortaya çıktıkça, Hitler'in yalnızca Almanya'dan kaçmakla kalmadığını da görüyoruz. Hatta uluslararası istihbarat topluluğunun yardımıyla hareket etmiş olabileceği kuvvetle muhtemel. FBI belgeleri, Hitler'in Arjantin'de yaşadığını bildikleri halde bunu gizlediklerini de ortaya koyuyor.

Birbiriyle bağlantılı olan tüm bu bilgiler tek bir şeyi ortaya koyuyor.

Hitler Arjantin'e gerçekten kaçmış olabilir mi? Büyük ihtimalle EVET.

SUPERHABER

Adolf Hitler gerçekten Arjantin'e kaçtı mı? FBI belgeleri bu konuda ne diyor? ile ilgili etiketler Adolf Hitler FBI Arjantin Rusya Almanya eva braun argentina hitler yaşıyor mu hitler berlin hitler intihar ikinci dünya savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.