Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

“Adnan Oktar Suç Örgütü “ davası geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. Toplam 78 örgüt üyesi çeşitli cezalar alırken, örgüt lideri Adnan Oktar ise 1075 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sosyal medya üzerinden insanlara korku salan örgütün firari sanıkları, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Özellikle Dubai’dem yapılan sosyal medya saldırıları üzerine, örgütün medya imamı firari sanık İbrahim Seral Köprülü ve örgüt lideri Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Adnan Oktar suç örgütü davası sonuçlanmasına rağmen, örgütün firari sanıkları kaçtıkları ülkelerde rahat durmuyor.

FİRARİ ADNANCILAR SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Sosyal medya üzerinden insanları tehdit etmeye devam eden firari sanıklar, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. “Süfyan Çıktı Bela Yayıldı” etiketi ile sosyal medyadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan firari örgüt üyeleri, Twitter kullanıcılarının tepkisine neden oldu. Uğur Şahin’in vekili Avukat Eser Çömlekçioğlu’nun İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, örgütün medya imamı firari sanık İbrahim Seral Köprülü ve örgüt lideri Adnan Oktar’dan şikayetçi oldu. Şahin’in şikayet dilekçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan binlerce paylaşımdan bazı örneklere yer verildi.

Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı

ŞİKAYETÇİ ŞAHİN: CUMHURBAŞKANIMIZI HEDEF ALDILAR

Şahin adlı kişinin şikayet dilekçesinde, ”Şüpheli kişi Adnan Oktar’ın talimatıyla ve firari sanık İbrahim Seral Köprülü’nün de eylemleri organizesi etmesiyle, ”Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü”nün sempatizanları tarafından, sahte sosyal medya hesapları üzerinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alacak şekilde “Süfyan Çıktı Bela Yayıldı” etiketi başlatarak hakaret eyleminde bulunması ve suç örgütü övücülüğü gerçekleştirilmesi nedeniyle soruşturma başlatılması ve tespit edilen şüpheliler hakkında kamu davası açılması talebimizdir.“ denildiği öğrenildi.

Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı - Resim : 2

“TALİMATLAR CEZAEVİNDEN GELİYOR”

Yine şikayetçi Şahin’in savcılığa yaptığı başvuruda, ”Kovuşturmanın başladığı tarihten bu yana örgütün firari ve sempatizan yapılanmaları organize şekilde hareket ederek “örgüt lideri ve yöneticilerinin moral motivasyonu, örgüt faaliyetlerinin devamı, mağdur ve müştekilerin tehdit edilip şikayetlerini geri çekmeleri, kamu görevlilerinin ve mahkemenin baskılanarak görevlerini yerine getirmelerini engellemek amacıyla, her gün binlerce paylaşım yapılmıştır. Söz konusu paylaşımlar örgüt liderinin cezaevinden verdiği talimatlar doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Kamuoyunun baskı altına alınması ve manipüle edilmesi amacını da taşıyan ve örgüt menfaat ve suçlarının devamını sağlayan bir nevi silah niteliğindeki söz konusu paylaşımlar yoğunluklu olarak Twitter ve Instagram sosyal medya kuruluşları üzerinden servis edilmektedir. İş bu ihbara konu “Süfyan Çıktı Bela Yayıldı” – “Sellerin Ardındaki Sır” etiketi ile suni gündem oluşturmak, islam dinine karşı dezerformasyon yapmak ve örgüte karşı operasyonu düzenleyen- mücadele eden Cumhurbaşkanımızı hedef olarak ortaya koymakta- itibar suikasti yapmakta, kamuoyu nezdinde manipülasyona sebebiyet vermektedir.” ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı - Resim : 3
 
“TALİMAT ADNAN OKTAR’DAN, PAYLAŞIMLAR SERAL KÖPRÜLÜ’DEN”

Aynı şikayet dilekçesinin devamında ise, ”Ekte ekran görüntüleri verilen “bot hesap” olarak tabir edilen sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımlar firari sanık İbrahim Seral Köprülü ve hükümlü sanık Adnan Oktar tarafından yönetilmektedir. İş bu paylaşımlar örgütün önem verdiği eylemlerden biri olan “trend topic” faaliyeti olarak önceden organize edilen resim- caps ve hedef şahsa yönelik paylaşım yapmaktadır.

Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı - Resim : 4

İbrahim Seral Köprülü
 
“CUMHURBAŞKANI’NA AÇIK HAKARET”

Tüm bunlar doğrultusunda; yukarıda bahsi geçen eylemlerin kamuoyunu ilgilendirmesi, çeşitli kişilere karşı suç teşkil etmesi nedenleriyle şüpheliler hakkında gerekli tahkikatın yapılarak ilgili kişiler hakkında soruşturma aşamasında söz konusu suçu işlemesine aracı olan kişilerin de tespit edilmesi amacıyla iş bu ihbarda bulunma zorunluluğu doğmuştur.” şeklinde yazılarak, savcılığa müracaatta bulunulduğu ifade edildi.

"İLGİLİ MEVZUAT :5651 Sayılı Yasa, 7253 Sayılı yasa, TCK, CMK ve sair ilgili mevzuat.
DELİLLER : İstanbul 30.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/313 E. Sayılı Dosyası, Sosyal medya paylaşımları, ekran görüntüleri, bilirkişi, tanık ve sair her türlü delil.
SONUÇ VE TALEP: Yukarıda ayrıntısı ile arz ve izah edilen sebeplerle; Sayın savcılığınıza sunmuş olduğumuz paylaşımlar dayanak alınarak, şüpheliler hakkında kamu davası açılması için iddianame düzenlenmesini arz ve talep ederiz.
Şikayet/ İhbar Eden Uğur ŞAHİN Vekili Av. ESER ÇÖMLEKÇİOĞLU"
 
 
50’DEN FAZLA FİRARİ SANIK VAR

“Adnan Oktar Suç Örgütü” davası sonuçlanmasına rağmen, yurt dışında ve yurt içinde 50’den fazla firari sanık bulunuyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Romanya, ABD ve Rusya’da yaşayan firari sanıkların pasaportlarının iptal edildiği ve Türkiye’ye iadesinin istendiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan Tweet’lerin ise ağırlıklı olarak Dubai’den yapıldığı öğrenildi.

Adnan Oktarcı firariler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı ile ilgili etiketler Adnan Oktar Sosyal Medya hakaret suç duyurusu İbrahim Seral Köprülü firari sanıklar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.