Adnan Oktar kimdir? Adnan Oktar suçu ne? Kaç yıl ceza aldı?

Adnan Oktar kimdir ve neden ceza aldığı araştırılmaya başlandı. Farklı suçlardan örgüt elebaşı olarak yargılanan ve 300’ü geçkin kişinin yargılandığı Adnan Oktar davasının sonucu belli oldu. Sizler için detaylar haberimizde.

Adnan Oktar kimdir, kaç yıl ceza aldı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşlediği suçlar nedeni ile 2018 yılında tutuklanan ve F Tipi Kapalı cezaevinde mahkeme sürecinde tutuklu yargılanan Adnan Oktar kimdir, Adnan Oktar’ın suçu nedir ve kaç yıl ceza aldı sizler için derledik.

Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 yılında dünyaya gelmiştir. Ankara'lı Adnan Oktar’ın gerçek adının Adnan Arslanoğulları olduğu iddia edilmektir. Basında yayımlanan haberlerde ise, askerliğe elverişli olduğuna dair Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin verdiği iddia edilen resmî belgelerinde ise adı Adnan Oktar olarak geçtiği görünmektedir.

Adnan Oktar kimdir? Adnan Oktar suçu ne? Kaç yıl ceza aldı?

Adnan Oktar'ın babası o küçük yaşta iken vefat etmiştir. Annesinin Mediha, babasının adı da  Yusuf'tur. Oktar eğitiminin ilk ve orta öğrenimini Ankara'da yapmıştır, ortaokulu Cebeci'de, liseyi Kurtuluş'ta okumuştur. 1979 yılında İstanbul'daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık bölümüne girmiştir. Okulu bırakan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü'ne okumak için gitti. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktığı bilinmekte.

Harun Yahya imzasıyla yayımlanan kitaplarını cemaati ile birlikte hazırladığı biliniyor. Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırlamıştır bu kitapların Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği iddia edilmektedir. Oktar'ın düşüncesine göre evrim, doğrudan materyalizm, Nazizm, komünizm ve Budizm'le bağlantılı şeytanî bir öğretidir. Adnan Oktar'ın yazılarındaki iddiaların birçoğu köktendinci Hıristiyan Yaratılışçılığı ile benzer yönleri görülmektedir.

Adnan Oktar kimdir? Adnan Oktar suçu ne? Kaç yıl ceza aldı?

 Adnan Oktar suçu ne?

Adnan Oktar örgüt kurma ve yönetme, birçok kişiye silah tehdidiyle cinsel saldırı, suç azmettirme, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasal ve askeri casusluk suçuna teşebbüs, özel belgede sahtecilik, kaçakçılık, belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek, nitelikli dolandırıcılıktan tutuklanmıştır.

Adnan Oktar kaç yıl ceza aldı?

Adı birçok suça karışan Adnan Oktar’ın iki yıldır süren davası sonuçlandı. Dava sonucu işlediği suçlar nedeni ile 150 yıldan 1365 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mahkeme 1000 yıllı aşan hapis cezasını uygun görmüştür.

Adnan Oktar kimdir? Adnan Oktar suçu ne? Kaç yıl ceza aldı? ile ilgili etiketler Adnan Oktar Adnan Oktar suçu ne Adnan Oktar ceza adnan oktar kimdir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.