Adnan Oktar davasında karar

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgüt elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 78'i tutuklu 236 sanığın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. Adnan Oktar'a bin yılı aşan hapis cezası verildi.

Adnan Oktar organize silahlı suç örgütüne yönelik 78'i tutuklu olan 236 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Tutuklu sanık Adnan Oktar, yargılandığı birden fazla suçtan mahkeme tarafından 1075 yıl 3 ay hapis cezası aldı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesin tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında bulunan binada devam eden duruşmaya, tutuklu sanık Adnan Oktar'ın da yer aldığı çok sayıda tutuklu ve tutuksuz sanık katılım sağladı. Öte yandan duruşmada taraf avukatları ve müştekiler de bulundu.

EL SALLADILAR

Tutuklu sanıkların duruşma salonuna getirildiği sırada tutuksuz sanıklar ve izleyicilerin el salladığı görüldü. Bu sırada tutuklu sanık olan Adnan Oktar'ın da el sallayarak karşılık verdiği görüldü. Öte yandan jandarma ekipleri duruşma salonu dışında ve içinde üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Duruşmanın başlamasının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıkların son sözlerinde beraatlerini talep ettiği görüldü.

ADNAN OKTAR'A 1075 YIL HAPİS

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Adnan Oktar'ın "Birden fazla kişiye karşı nitelikli cinsel istismar","Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Eziyet" ve "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Suç işlemek amacıyla suç örgütü kurma", "Askeri casusluk", "FETÖ üyesi olmamakla birlikte FETÖ'ye yardım", "Birden fazla çocuğun nitelikli cinsel istismarı" gibi birçok suçtan toplam 1075 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılması kararını verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin sonrası söz konusu davanın ilk duruşmasının 17 Eylül 2019 tarihinde Silivri'de yapılmasına kararlaştırılmıştı. Mahkeme heyeti, 17 Eylül'deki duruşmada ilk olarak örgüt elebaşı olan Adnan Oktar'ın savunmasını istemişti.

Sanıkların pek çoğu, yaptıkları savunmada haklarında bulunan suçlamaları ve örgüte üye oldukları iddialarının doğru olmadığını söyleyerek beraat talebinde bulundu. Dava sürecinde bazı müştekilerin dinlenilmesi sırasında mahkeme heyetinin aldığı karar ile birlikte kapalı yapıldı.

Öte yandan koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuksuz sanıkların duruşmalara katılma zorunluğu kaldırılırken, buna rağmen birçok tutuksuz sanık ve izleyici duruşmaları takip etmeye devam etti.

Suç örgütü lideri Adnan Oktar'ın cinsel istismar, eziyet kişisel verilen kaydedilmesi, ve nitelikli dolandırıcılık dahil olmak üzere bir çok suçtan bin 365 yıla kadar hapsi isteniyordu. 13 sanık için örgüt yöneticisi olmak suçundan 12'şer yıla kadar hapsi, diğer 222 sanık için ise örgüte bilerek yardım etmekten ceza verilmesi talep ediliyordu

Adnan Oktar davasında karar ile ilgili etiketler Adnan Oktar Örgüt şuç örgütü İstanbul ağır ceza mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.