Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti?

Kedicik ve Aslancıkları ile birlikte cezaevine gönderilen Adnan Oktar'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne ait araziyi gasp ettiği... Bununla da kalmayıp Kandilli Rasathanesi'nin arazisini de açtığı özel yol ile ikiye böldüğü iddia edildi. Üstelik imar planlarına göre evin bulunduğu araziye hiçbir yapının inşa edilmemesi gerekiyor.

Adnan Oktar'a yönelik operasyonda kaldığı saray gibi villa dikkat çekmişti. Adnan Oktar'ın yaşadığı villanın bulunduğu alan, tapuda arsa olarak gözüktüğü, imar planlarında da üzerinde herhangi bir yapı gözükmediği iddia edildi. Eve ulaşmak için açılan özel yolun Kandilli Rasathanesinin arazisini tam ortadan ikiye böldüğü de ortaya çıktı. 

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti?

TAPUDA ARSA OLARAK GÖZÜKÜYOR

Konuyla ilgili Haberturk TV'ye açıklama yapan İBB Meclis Üyesi Nezik Küçükerden, "Burası Boğaziçi ön görünüm. 2960 sayılı yasa koruma amaçlı bir yasadır. Dolayısıyla buraya baktığımız zaman bu parselde, 928 ada 3 parsel 961 metrekarelik alanı içeriyor. Burada 22 Temmuz 1983 tasdik tarihli Boğaziçi doğal ve sit alanlarını içeren bir plandan söz ediyoruz. Bu planda buradaki yoğunluk sıfır. Yani bunun anlamı burada hiç bir şey yapılamaz" diye konuştu.

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti? - Resim : 2

Evin gerçek sahiplerinin ise Malatyalı bir aile olduğu ve kira kontratının Bilim Araştırma Vakfı üyelerinden Semih Marangozoğlu'nun üzerine olduğu ortaya çıktı.

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti? - Resim : 3

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNİN ARAZİSİNİ İKİYE BÖLMÜŞ

Adnan Hoca'nın yaşadığı 30 dönümlük ormanlık arazi üzerine kurulu evine ulaşabilmek için, 750 metrelik özel bir yoldan geçiliyor. Yol boyunca uzanan ağaçların ve tellerin üzerinde 50'ye yakın güvenlik kamerası var. Yolda, 250 metre arayla, 4 ayrı demir kapı bulunuyor.

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti? - Resim : 4

Adnan Oktar'ın evinin yolu Boğaziçi Üniversetisi Kandilli Rasathanesine ait araziyi tam ortadan ikiye bölüyor. Yolu Rasathane yetkililerinin ve çalışanlarının kullanmasına müsaade edilmediği söyleniyor.

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti? - Resim : 5

Yolun nasıl ve ne zaman açıldığı ise merak ediliyor...

SuperHaber

Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesinin arazisini nasıl gasp etti? ile ilgili etiketler Adnan Oktar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi İBB Meclis Üyesi Nezik Küçükerden
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.