Adli Tıp Aysun'un ölümüne "cinayet olabilir" dedi

İstanbul Sefaköy'de çalıştığı iş yerinin penceresinden düşerek ölen 26 yaşındaki Aysun Yıldırım'ın vefatının kaza olmayabileceği ortaya çıktı. Adli Tıp genç kızın ölümüne ilişkin hazırladığı raporu tamamladı. Aysun Yıldırım'ın kesin olarak intihar ettiğine ilişkin bulguya ulaşılamadığının belirtildiği raporda, genç kızın pencereden atılmış olabileceği ihtimaline dikkat çekildi.

Sefaköy’de 28 Şubat 2018'de bir gümrük müşavirliği firmasında ihracat - ithalat sorumlusu olarak çalışan 26 yaşındaki Aysun Yıldırım, iş yerinin üçüncü katındaki pencereden düşerek yaşamını yitirdi.

Yıldırım'ın ölümüne ilişkin geçtiğimiz yıl eylül ayında takipsizlik kararı verildi. Bunun üzerine karara itiraz eden ailenin başvurusu üzerine dosya yeniden açıldı. 

TV 100'den Hilay Yıldırım'ın haberine göre, soruşturmada Aysun’un tırnağından alınan örnekler dosyadaki şüphelilerle karşılaştırılmış ve DNA örnekleri Aysun’un evli olduğunu öğrendiği için terkettiği erkek arkadaşı olan O.T.’ye ait olduğu belirlenmişti.

Adli Tıp Aysun'un ölümüne "cinayet olabilir" dedi

ADLİ TIP RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN TESPİT

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Raporu 3 yıl sonra tamamlanarak soruşturma dosyasına  ulaştı. Rapora göre Aysun’un ölümü kesin olarak intihar değil. Raporda Adli Tıp, genç kızın atılmış olma ihtimali bulunduğuna işaret etti.

Raporu anlatan ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren “Adli Tıp Raporu’nda kesin intihardır diye bir sonuç yok. Hatta raporda intihar olabileceği gibi vücuttaki bulgulardan bunun atılma suretiyle oluşabileceğine dair de bir kanı var. İntiharsa ki intihar olabilmesi için pencere pervazlarında parmak izi olması kendisinin tutup atması gerekir. Böyle bir iz yok. O zaman intihar olmadığı açık olan bir şey ikinci şıkkı var Adli Tıp’ın diyor ki o zaman birisi tarafından atılmış olma ihtimali mevcuttur “ dedi.

Adli Tıp Aysun'un ölümüne "cinayet olabilir" dedi - Resim : 2

HTS KAYITLARINDA ŞÜPHELİ TELEFON TRAFİĞİ GÖRÜLDÜ

Soruşturmadaki bir diğer gelişme ise Aysun’un kırık telefonun açılmasıyla yaşandı. Telefonundan olay gününe ilişkin alınan HTS kayıtlarında olay günü şüpheli O.T.’nin onlarca kez hem Aysun’u hem de kendi arkadaşlarını aradığı tespit edildi.

Adli Tıp Aysun'un ölümüne "cinayet olabilir" dedi - Resim : 3

AYSUN OLAY GÜNÜ ŞÜPHELİNİN EŞİNE "BANA ULAŞ!" DİYE MESAJ ATTI

Ayrıca Aysun’un telefonundan yine şüpheli O.T.’nin eşine mesaj attığı belirlendi. Terk ettiği erkek arkadaşının yeniden görüşme ısrarlarından rahatsız olan Aysun Yıldırım’ın olay günü telefonundan 6 civarında eşine ‘Bana ulaş diye’ mesaj attığı görüldü.

Adli Tıp Aysun'un ölümüne "cinayet olabilir" dedi ile ilgili etiketler adli tıp soruşturma İntihar cinayet Aysun Yıldırım Sefaköy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.