Adınızı değiştirmek için neler yapmalısınız? İsim ve soyisim nasıl değiştirilir? Nereye başvurulur?

İsim ve soyisim değiştirmek için neler yapılması gerektiği son günlerin en çok merak edilen konusu. Yapılacak olan ad ve soyadı değişim işlemi için başvurunun nasıl ve nereye yapılması gerektiği ise vatandaşların en çok araştırma yaptığı işlemlerden oldu. Peki isim ve soyisim nasıl değiştirilir, nereye başvurulur?

Bir kişinin isim ve soyismini değiştirmek için öncelikli olarak bağlı bulunduğu nüfus il müdürlüğüne dilekçe ile başvurması gerekiyor. Adını ve soyadını değiştirmek isteyen kişinin bizzat başvurması gerekiyor.

Kişilerin isim ve soyisimlerini neden değiştirmek istediğini ve diğer taleplerini yazdıkları dilekçede açıkça belirtmeleri gerekiyor. Daha sonra Nüfus İl Müdürlüğüne iletilecek olan bu dilekçe, yetkililerce işleme alınır. Dilekçenin kabulü halinde de kişi istediği isim ve soyismini tercih edebilir.

İsim Ve Soyisim Nasıl Değiştirilir? Ad Ve Soyadı Değiştirmek İçin Nereye Başvurulmalı?

NE KADAR ZAMAN ALIYOR?

İsim ve soyisim başvuru talebinin ne kadar sürede sonuçlanacağı müfus müdürlüğünün yoğunluğuna göre değişiyor. Kişiler başvurusunun sonucunu en kısa süre içinde öğrenerek, ismini değiştirebilir. İsim ve soyisim değişikliği hakkında çok fazla bir detay bulunmuyor. Kişiler genellikle yaptığı başvurunun sonucunu bekleyerek, süreci yakından takip ediyor.

Adınızı değiştirmek için neler yapmalısınız? İsim ve soyisim nasıl değiştirilir? Nereye başvurulur? ile ilgili etiketler Nüfus Müdürlüğü isim nasıl değiştirilir soyisim nasıl değiştirilir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.