Adil Seçim Platformu nedir?

Seçim sonuçlarını tarafsız ve alternatif kaynaklardan takip etmek isteyen vatandaşlar 24 Haziran seçim sonuçlarını yayınlanyacak kaynakları merakla araştırıyor. Seçim sonuçlarında manüpülasyon yapılması endişesine karşı Millet Ajansı'nın tarafsız seçim sonuçları vatandaşa ulaştırmak için kuruldu. Peki Adil Seçim Platformu nedir? Hangi kaynaklardan sonuçları almaktadır?

Türkiye seçim gününü büyük bir heyecanla yaşarken seçim sonuçları için bekleyiş sürüyor. Vatandaşlar seçim sonuçlarını doğru ve tarafsız kaynaklardan takip edebilmek için alternatifler arıyor. Adil Seçim Platformu bu noktada vatandaşa tarafsız ve alternatifli bir seçim gecesi sunuyor. Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı'nın yanı sıra ‘Millet Ajansı' da o gece vatandaşlara hizmet verecek. Peki Millet Ajansı nedir? Adil Seçim Platformu nedir? İşte soruların cevapları...

Adil Seçim Platformu nedir?

MİLLET AJANSI NEDİR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın adını ‘Millet Ajansı' diye koyduğu Adil Seçim Platformu'nda; CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin yanı sıra DİSK, KESK, Memleket Biziz, Oyum Güvende gibi konfederasyon ve oluşumlar yer alıyor.

Kuruluş amacı “Anadolu Ajansı’nın manipülasyonlarına bağımlı kalmamak ve sandık güvenliğini sağlamak için” diye açıklanan Millet Ajansı'nın anlık seçim sonuçlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Adil Seçim Platformu nedir? - Resim : 2

‘ADİL SEÇİM UYGULAMASI’

“24 Haziran’da seçim güvenliği sorununu gerekçe göstererek sandık başına gitmemek için haklı tek bir gerekçe kalmadığını söyleyebiliriz. Tüm gün sandık başına, akşam sandık peşine diyoruz. Seçmenlerin tümünün sandık başından bize görsel bilgi geçebileceği ve tüm gün canlı bilgi alabileceği ‘Adil Seçim Uygulaması’nı gerçekleştirdik ve online platformlardan tüm seçmenlerin kullanımına sunduk. Oy verme işlemi bittiği andan itibaren sandık peşindeyiz.

TAZE, HIZLI BİLGİ KAYNAĞI

Oy verme işlemi bittiği andan itibaren tüm sandıkların ıslak imzalı birleştirme tutanakları örneğini siyasi partilerin seçim merkezlerine ulaştıracağız. Adil seçim uygulaması ve tutanak karşılaştırma sistemiyle seçim sonuçlarını hızla, hiçbir şaibeye mahal vermeyecek şekilde gerçek zamanlı olarak görecek ve kamuoyu ile de bu bilgiyi paylaşacağız.”

Adil Seçim Platformu nedir? ile ilgili etiketler seçim adil seçim platformu millet ajansı nedir oy oranları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.